09 Ağustos 2012

Açma Börek

İftar bereketi etkinliğimiz için sevgili Kızhatce arkadaşım güzel bir açma börek yapmış sağolsun :)
Çok teşekkürler canımcım ellerine sağlık hep bekliyorum,selamlar :)



 Çıtır çıtır açma börek ,isterseniz,iftar ,sahur veya çay sofralarınızı süslesin :) tarifi sevgili Gülcan'a gidiyor....
 MALZEME:
1 su bar. su
1 çay bar. sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 limon suyu
tuz- alabildiğince un
-------------------
margarin ve sıvıyağ karışımı
--------------------
istenilen iç malzemesi (peynirli,ıspanaklı,patatesli,pırasalı )
YAPILIŞI:
Su ,sıvıyağ,limon suyu,yumurta,tuz karıştırılır,yavaş yavaş un eklenir ve özlü bir hamur elde edene dek yoğruluribiraz dinlendirilir...Dinlenen hamur 8 parçaya bölünür,hamurlar un eklenerek oklava ile açılır,içine margarin ve sıvıyağ karışımı sürülür katlanarak kare haline getirilir...Katlanan hamurlar buzdolabında bir-iki saat bekletilir,resimdeki gibi boyuna oklava ile açılır içine iç malzemesi (patatesli iç kullandım) koyularak rulo yapılır,rulolar istenilen büyüklükte kesilir...Rulo yapılan hamurlar tepsiye dizilir,üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir...Çıtır çıtır açma böreklerimiz ,sıcak veya ılık afiyetle yenilir.....

Hiç yorum yok: