14 Ağustos 2012

Kıymalı Lazanya

İftar bereketi etkinliğimizin son iki tarifini sevgili paşasofram yollamış sağolsun,ellerine sağlık canım çok teşekkürler,hayırlı kandiller,selamlar :)





Ramazanin son günlerini sayiyoruz ins. tekrar görmek nasip olur. Bu ramazanda malesef fazla misafir cagiramadigim icin degisik tariflerde deneyemedim, benim evimde degisik tatlari tatmak kimse istemiyor benden baska.



Bebekle ugrasmakdan evdekilere bile yemegi bu uzun günlerde zor yetistiriyorum galiba ben yaslandim hic birseyi yetistiremiyorum artik.
Ne yemek yapim diye düsünürken kardesim lazanya yapsana deyince hemen dolaplari bir karistirdim malzemeler tam daha ne durayim hemen basladim yapmaya . Ben bu tarifi devamli yapiyorum birde sebze lazanyam varki hmmm denemelisiniz mutlaka. linkini veriyorum onada bir bakin isterseniz.
tiklayin Sebzeli Lazanya
Sizlerde degisik lazanya yapiyorsaniz paylasirsaniz cok sevinirim. Gelelim tarifimize

Malzemeler:

  • 500g kiyma,
  • 1 orta boy sogan
  • 1 kasik salca,
  • tuz, istenilen baharatlar.
Kremasi icin:
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kasigi un,
  • 1 yemek kasigi sivi yag,
  • varsa tatlandirici yoksa tuz karabiber
  • 1 paket lazanya yapraklari
  • 1 paket rendelenmis kasar peynir
yapinisi ilk önce kiymamizi ve kremamizi hazirliyoruz.

kiymamiz icin soganimizi soyup ince dogruyoruz ve sivi yagimizla kavurduktan sonra salca ve kiymamizida ekleyip pisiriyoruz, son olarakta en önemli baharatlari unutmuyoruz :)
kremamiz icinde önce yagimiz ve unumuzu hafif kavurduktan sonra sütümüzüde ekliyoruz ve bir kac tasim kaynatiyoruz, tatlandirizimizi unutmuyoruz tabiki veyada tuz karabiberimizi,



Kremamiz ve kiymamizi harizladikdan sonrada gerisi kolay.






borcamimizi veya firin tepsimizi yagliyoruz, önce bir sira lazanya yapraklarimizi sonra kiyma krema ve bir avuc kadarda peynirimizi üzerine serpiyoruz sonra tekrar lazanya yapraklarimizi ve diger malzemelerimizi bu islemi malzemelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. dikkat edecegimiz nokta en üste kiyma krema ve peynir gelmesidir sonrada firina 170-180 derecede lazanya yapraklarimiz yumusayanakadar pisiriyoruz.

kremaniz fazla gelirse hic bir prablem yok hepsini üzerine dökebilirsiniz. daha bir lezzetli oluyor.




Sizde denemek isterseniz kolay gelsin vede afiyet olsun.


Deneyimden sonra burayada bir kac satir yazip benide sevindirirsiniz artik:)

Hiç yorum yok: