Sevgili Nisamla arkadaşımız güzel bir tarif daha göndermiş etkinliğimize,çok teşekkürler canım,elleirne sağlık,gene beklerim,selamlar :)
Malzemeler
- 1 orta boy sarmalık lahana
- 500 gr. kıyma
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 1 Büyük kuru soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber,tuz,nane
- Bir çay kaşığı yeni bahar
- Zeytin yağı
Sosu için
- 1 Kaşık salça (ben domates rendesi kullandım)
- zeytin yağı
- 1 diş sarımsak
- su
yapılışı
- Lahanaların yapraklarını ayırın.
- lahana yaprakalrını sıcak su da bekletin biraz yumuşasınlar
- soğanları ince ince doğrayın biraz kıymayla kavurun Pirinç ve bulguru yıkayın.salça yı ekleyin yıkayıp süzdüğünüz pirinç bulguru ekleyin baharatları ekleyin kavurun yarım su bardağı su ekleyip kapatın altını.
- Yaprakları küçük bir kasenin içine serip, kenarlara taşacak şekilde yerleştirin. Kalın damarları çıkarmayı unutmayın
- ben 2 veya 3 kat koyuyorum.tam ortasına iç malzeme koyup alt kısımı sarkan lahana yapraklarını kapatın ters çevirip kaseden çıkarın
- İç bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp dolmaları tepsiye dizin.
- üzerinehazırladığımız sos karışımını gezdirin.
- 3 bardak kadar sıcak su koyup üzerini alüminyum folyoyla kapatın.(üzerleri yanmasın)
- Lahanalar yumuşayana kadar 200 derecelik fırında pişirin.
- fırında daha geç pişiyor ama daha bir lezzeetli oluyor istserseniz yayvan bir tencereye dizerekte pişirebilirsiniz .
normal sarma yerine bunu yapma daha pratik ve kolay.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder