21 Kasım 2012

Fırında Lahana Dolması

Sevgili Nisamla arkadaşımız güzel bir tarif daha göndermiş etkinliğimize,çok teşekkürler canım,elleirne sağlık,gene beklerim,selamlar :)







Malzemeler
  • 1 orta boy  sarmalık lahana
  • 500 gr. kıyma
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 Büyük kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber,tuz,nane
  • Bir çay kaşığı yeni bahar
  • Zeytin yağı
Sosu için
  • 1 Kaşık salça (ben domates rendesi kullandım)
  • zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • su
yapılışı
  1. Lahanaların yapraklarını ayırın.
  2. lahana yaprakalrını sıcak su da bekletin biraz yumuşasınlar 
  3. soğanları ince ince doğrayın biraz kıymayla kavurun Pirinç ve bulguru yıkayın.salça yı ekleyin yıkayıp süzdüğünüz pirinç bulguru ekleyin baharatları ekleyin kavurun yarım su bardağı su ekleyip kapatın altını.
  4. Yaprakları küçük bir kasenin içine serip, kenarlara taşacak şekilde yerleştirin. Kalın damarları çıkarmayı unutmayın
  5. ben 2 veya 3 kat koyuyorum.tam ortasına iç malzeme koyup alt kısımı sarkan lahana yapraklarını kapatın ters çevirip kaseden çıkarın
  6. İç bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp dolmaları tepsiye dizin.
  7. üzerinehazırladığımız sos karışımını gezdirin.
  8. 3 bardak kadar sıcak su koyup üzerini alüminyum folyoyla kapatın.(üzerleri yanmasın)
  9. Lahanalar yumuşayana  kadar 200 derecelik fırında pişirin.
  10. fırında daha geç pişiyor ama daha bir lezzeetli oluyor istserseniz yayvan bir tencereye dizerekte pişirebilirsiniz . 
 


normal sarma yerine bunu yapma daha pratik ve kolay.

Hiç yorum yok: