21 Kasım 2012

Mısır Unlu Muffinler

Merhaba,gününüz güzel geçsin inşallah...
Etkinliğimiz devam ediyor,sevgili Emine Kaya ablam sağolsun bu kezde muffin göndermiş etkinliğimize,ellerine sağlık ablam,çok teşekkürler,gene beklerim,selamlar :)



Yazdan kalma birgün İstanbul da havalar çok güzel gezip görmek için mükemmel bir fırsat..İslam aleminde ki dökülen kanları da unutmuyoruz inşaallah her namaz kıldıktan sonra dua ediyoruz. Allah İslam Alemine selamet dirlik ve birlik versin. Çünkü Türkiye'den başka hiç bir arap ülkesinde ses çıkmıyor. Böyle olmaz.. Allah onlara soracak bu dine neden sahip çıkmadınız diye.. Petrol, hac ve ümre gelirleri Allah ikram etmiş  birde bunlardan elde edilen gelirlerin nerelerde kullanıldığı, neden mazlumlara sahip çıkılmadığının hesabını vermiyecekler mi?.. Kim nederse desin bu böyle gitmez. İsrail'in hayallerini herkes biliyor. İsrail'in bayrağının ne anlama geldiğini de.. 
  Türkiye'yi ele geçirmenin sinsi sinsi planlarını yapıyor. Çizgilerin anlamı "Dicle ve Fırat arasında ki topraklar kutsaldır ve bizimdir Tanrı bize vermiştir." Yıldız ise Hz. Süleyman'ın mührüdür ve bu mührün altındakilere hiç bir şey zarar veremez diye düşünüyorlar. (Biz tüm peygamberlere inanınrız imanımızın şartlarındandır zaten Topkapı saryında camilerimizin tavanlarında ve diğer süslemelerde hep kullanılan bir sembol bu)..
İsrail o kadar da  büyük bir güç değil Allah istese onları geçmişte helak ettiği gibi yine yapabilir bizleri imtihan ediyor inşaallah imtihanlarımızı kazanırız..
Gün gelir devran döner "islah ediciyiz derler ifsad ederler ama bir gün birileri çıkar yeryüzünde onları helak eder. Allah (cc)'ın Lut gölünün ve çevresindeki iki şehri yerle bir ettiği gibi..veya Hitler gibi.. Bir Fatih Sultan Muhammed sahip çıkar..
Allah-ü Teala'nın imtihanları bitmez akıl ermez. Adem ile Havva'dan sonra ikinci Adem dediğimiz Nuh (as)'ı  hatırlayın Allah tüm yeryüzünü sular altında bıraktı ve helak etti...

Allah (cc) imtihanların sonunda seçer iyiyi kötüden ayırır, bu böyledir. O'na zor değildir Bir çiçeği yaratmak ile bir mevsimi yaratmak.

Sevgili Peygamber Efendimiz (sav)'in bile soyunun tüm erkeklerini Kerbela'a da şehid edildiler. Bir tek Zeynel Abidin'den nice seyyidler-şerifler dünyayı şereflendirdiler ve çoğaldılar.

Allah zaman zaman teke düşürüyor. Ve yine çoğaltıryor bunlar acizane benim fikirlerim ve okuduklarımdan yorumladıklarım.. Neyse sözü çok uzatmıyayım..
Ben tarifimi vereyim.



Malzemeler (18 adet muffin çıkıyor)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4,5 su bardağı mısır unu
fındık (isteyen hamruna katabilir ben üzerine serptim)
Ve kağıt kalıpları (tart kalıbında kullanıyoruz)

Yapılışı
* Genişçe bir kaba yumurtaları ve şekeri alıyoruz. Mikserle iyice köpürtüyoruz.
*Yoğurtu sıvıyağı da ekleyip mikserden geçiriyoruz.
* Mısır ununu eklemeye ve karbonatı da ekleyip mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. Kek kıvamından az katı olacak.. 
* Muffin kalıplarını tart kalıbına yerleştirip kalıpların yarısını az geçecek şekilde dolduruyoruz. Yaklaşık dolu 1 yemek kaşığı kadar..
Üzerlerine fındık kırıntıları serpip önceden ısıtılmış fırında orta ısıda pişiriyoruz.  
* Afiyet Şifa Olsun..

Ben bu tarifimi Arkadaşım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ etkinliğe gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum..

Hiç yorum yok: