Sevgili Nihal Erbakan ablamın yolladığı güzel tarifi ekliyeceğim şimdi...Çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık,gene beklerim,hayırlı cumalar,selamlar :)
Malzemeler: 3 kahve fincanı zeytinyağ , 1 kahve fincanı erimiş margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat,
2 tatlı kaşığı toz şeker,Aldığı kadar tam buğday unu,
Muhallebisi: 2 su bar. süt, 6 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerine: pudra şekeri
Yapılışı: Hamur malzemesi yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Küçük bezelere ayrılır, avuç içinde yassılılır. Pişirilip soğutulmuş muhallebi ortasına konarak kapatılır, 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.
1 yorum:
hayırlı akşamlar canım. bende seni bekleyen kestaneli toplar var alırsan sevinirim. kal sağlıcakla
Yorum Gönder