23 Kasım 2012

Şeker Hamurlu Pasta ve Kurabiyeler

Merhaba,sevgili Bülbülün Yeri arkadaşımız güzel güzel tarifler göndermiş etkinliğimize,çok sağolsun,ellerine sağlık,teşekkürler,gene beklerim....








Emekli olduktan sonra öylesine bir boşluğa düşmüştüm ki, önce günlerce tozları kovaladım durdum ama baktım ki sonu yok.
Kendime yeni meşguliyetler bulmaya başladım. Tam bu sırada yeğenim Nehir dünyaya geldi ve benim dünyama güneş gibi doğdu.(Blogumdaki sarışın olan)
Artık ne sıkıntı, ne keder. Günlerim onunla doldu. Geçenlerde doğum günüydü.Kalabalık bir aile olmamıza rağmen onunla aramızdaki bağ ancak yaşanabilir, anlatılmaz.(Çok şükür) Günlerce önceden pastamı, kurabiyelerimi sen yap bülbülüm dedi ve her şeyine o karar verdi. Pastayı da , kurabiyeleri de yaparken her anında vardı. Kurabiyelere arkadaşlarının ismini yazdırdı.Modellemelerini tek tek planladı.
Pastasını kızımın nişan pastasında yaptığım tarifle yaptım. Üzerine onun istediği şekilleri yaptık. Kurabiyesinin tarifini  sevgili hünerli bayanlar dan aldım.
Nehircim iyi ki varsın, seni sevmeyi seviyorum .
Tarifi ,Porselen Çay Etkinliğine ev sahipliği yapan, Gelibolu17' ye gönderiyorum. Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler
1 adet yumurta
150 gr. margarin
1 su bardağı un (Hamura un az gelirse un yerine nişasta ilave edin.)
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 limon kabuğu rendesi
Bir tutam sevgi

Yapılışı
Margarin ve pudra şekeri iyice yoğurun.
Yumurtayı ekleyin ve yoğurun.
Elenmiş un, karbonat,tarçın, zencefil ve limon kabuğunu  ekleyerek yoğurun.
(Hamura un eklemek gerektiğinde un yerine nişasta ekleyerek kıvama getirin.)
Hamuru streçle kaplayın ve en az  yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Merdaneyle açın, kalıplarla kesin.
Un serpilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin.
Daha sonra aynı kalıplarla şeker hamurunu kesin.
Fırça yardımıyla suyla kurabiyelerin üzerine ıslatın ve kestiğiniz  şeker hamurunu üzerine koyun.Parmağınızla yavaşça bastırarak kaplayın.
İstediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: