Aynur bacım birde güzel börek tarifi göndermiş sağolsunn ellerine sağlık canımcım,çok teşekkürler,sevgiler :)
Elde açılmış sigara böreği... Namı diğer çubuk börek:)
Kat kat ağzınıza aldığınızda çıtırrrr eden ama ardından yumuşacık eriyen nefisss bir lezzet bence mutlaka tadılması gerek...
Baklavanın börek olmuş hali misali de diyebiliriz misal:)
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 çay bardağı ılık su,
1 yemek kaşığı toz maya,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz,
aldığı kadar un ( yumuşacık bir hamur olmalı ),
Diğer malzemeler:
açmak için ve arasına serpmek için 2 su bardağı nişasta,
yufkaları yağlamak için 1 su bardağı sıvıyağ veya 150 gr. tereyağı eritilmiş.
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına ılık su şeker ve maya alın 15 dakika kadar bekleyip diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşacık bir hamur olana kadar iyice yoğurun
Nişastanın 1 bardağına 1 bardak un karıştırıp açmak için hazır edin, diğer bardakta olan nişasta minik açılan hamurlara kullanılacak . (umarım anlaşılmıştır)
Hamuru un serptiğiniz tahta yada mermer temiz bir zemine alıp rulo şeklinde yuvarlayın sonra 24 eşit parçaya bölün ve avuç içinizde yuvarlayıp bezeler oluşturun bir tepsiye sıralayıp nemli bir bezle örtün. Bezeleri 3 er tane olmak üzere çay tabağından az büyük olarak elinizle yada merdaneyle açıp birer kaşık nişasta serpin 3 tanesini üstüste koyunca üçünü birlikte un karışımlı nişastadan serperek açabildiğiniz kadar büyük açın ( hamur çok kolay açılan bir hamur) sonra fırça yardımı ile heryerine çok olmamak kaydı ile tereyağı veya arzunuza göre sıvıyağ sürün önce karşılıklı 2 kenarını birbirine değmeyecek şekilde katlayın sonra diğer 2 kenarıda yine ortaya gelecek şekilde katlayın zarf gibi (ama üstüste gelmesin sakın)
Katlama işlemi bitince 4 parçaya kesilecek resimde olduğu gibi ve kesik olan kenarına iç harcını koyup rulo yapılacak hafifce yağlanmış tepsiye dizilecek
Hamur bitene kadar aynı işlem yapılıp hepsi bitince üzerine kalan tereyağı yine fırça yardımı ile sürülüp tepsi streçfilm ile kaplanacak 2-3 saat buzdolabında bekletilecek ( bekletme işlemi ertesi güne kadar uzatılabilir hiç bir mahsuru olmuyor test edildi )
Buzdolabından çıkarılan börek tepsisi 180 derece sıcaklıkta fırına verilir üzeri kızarıncaya kadar pişirilip misafirlerinize gururla ikram edilir.
Ben iç harcı olarak kıymalı patatesli harç kullandım bu böreğe çok yakıştığını düşünüyorum ama siz isterseniz peynirli yada tavuklu yapabilir veya sadece patatesli de yapabilirsiniz eminim her şekilde güzel olacaktır.
İÇ HARCI:
3-4 kaşık sıvıyağ bir tavaya alınıp 1 adet soğan incecik doğranır içine 400 gr. kıyma eklenir kavurmaya devam edilir tuzu ve baharatları katılır (pulbiber,karabiber ve çok az kekik) kısık ateşte kapak kapatılarak ara ara karıştırmak suretiyle pişmeye bırakılır.
1 adet büyük boy patates minik minik ve ince bir şekilde doğranır harcın içine katılarak kavurmaya devam edilir pişene kadar kavrulur biraz ılıklaşınca kullanılır...
Afiyetle yiyen misafirlerimizden boool bol övgü alınca çooook mutlu oluyoruz:))
Tarifi isteyenlere de www.papatyasef.com adresinin yolunu gösteriyoruz:))
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
2 yorum:
Canımsın Gülcanım
Etkinlik bitti mi? bittiyse geçmiş olsun bitmediyse de haberim olsun:)
öptüüüümmm...
Aynur bacımmm,etkinlik normalde bugün bitiyordu ama uzuycak biraz sanırım,hatta uzadı bile galiba,,,bugün çok yoğundum ilgilenemedim,bir yazı yazarım bununla alakalı,siz göndermeye devam edin tariflerinizi ben bitse bile ilaveten yayınlarım :) Teşekkürler ilgin için canım selamlar
Yorum Gönder