16 Aralık 2012

77.P.D.Ç.S.E 1.(Birinci) Tarif...

Selamlar olsun,nasılsınız bakalım,yağmurlu bir havada geldimmm :) Oh ne güzel misler gibi toprak kokuyor her yer :) Malum her etkinlikte bir birinci seçilen tarif oluyor ve tarifin sahibesi güzel bir porselen demlik kazanıyor sevgili Porselen Demlik tarafından :)
77.Etkinliğin 1.Tarifide belli oldu sevgili ANNE BAL arkadaşım HAVUÇLU YAŞ PASTA tarifiyle birinci oldu,,,kendisine çok teşekkür ediyoruz,sevgilerimizi gönderiyoruz....Bana yada Porselen Demlik (Tuna) arkadaşıma iletişim bilgilerini gönderdiği takdirde demliği adresine en kısa sürede gönderilecektir.....
Sevgiler,selamlar....Takipte kalın :)
Havuçlu Yaş Pasta

İşte 77.Porselen demlik çay saati etkinliğinin 1. Tarifi :)

çevremdeki herkese yorumsuzluktan ne kadar şikayet ve sitem ettiysem ....son zamanlarda gördüğüm yakın arkadaş ve akrabalarım yorum yazıyorum ama siliniyor sana ulaşmıyor diye açıklamalar yapıyorlar=) okuduklarını ve tariflerimi yaptıklarını bilmek hoşuma gidiyor....ama yazıya da döksünler istiyorum =))
bildiğim kadarıyla telefondan yorum yazılamıyor.....benimle mı alakalı blog ayarlarıyla mı alakalı bilmiyorum......bir ara google amcaya sorup düzeltme yapmam gerek......siz gene de yorumlarınızı eksik etmeyin......(bana ulaşana kadar pes etmeyin)
bugünkü tarif yıllardır bildiğimiz hiiiç eskimeyen bir tat.....havuçlu kek le birleşen krema.....ama sevgili yengem o kadar güzel yapmıştı ki ikinci dilimi yememek için zor tuttum kendimi.....arşivimde olması için ekliyorum.....her havuçlu kek ve krema birleşince bu tadı vermiyor haberiniz ola........

malzemeler
keki
4 yumurta
2 su bard rendelenmiş havuç(suyunuda elinizle sıkın)
1 su bard şeker
1 fincan mısır nişastası
4 fincan un
2 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bard ceviz ve fındık karışımı(iri çekilmiş)
2 paket kabartma tozu
1-2 damla sirke

yumurta ve şekeri mikserle çırpın kalan malzemeyi de sırasıyla karışıma karıştırarak ilave edin kabartma tozunun üzerine sirkeyi damlatın ve hamura ekleyip karıştırın 180 derece fırında pişirin (dikdörtgen büyük borcam )

kreması
5,5 su bard süt
1 yumurta sarısı
1 su bard kavrulmuş un
1 fiske tuz
1 su bard şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tere yağ
 süslemek için hindistan cevizi ve fındık

4 su bard sütü tencereye koyun ve kaynamaya bırakın  1,5 su bard süt yumurta sarısı ve kavrulmuş unu mikserle çırpın ısınmış olan süte ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın 1 su bard şeker ve tuzu ilave edin bir taşım daha kaynatın vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın keki ikiye kesin arasına ve üzerine kremadan sürün hindistan cevizi ve fındıkla süsleyin....yumuşacık bir pasta oluyor.....
afiyet bal şeker olsunn

1 yorum:

Swotpisces dedi ki...

TEBRİKLER ARKADAŞA..