03 Aralık 2012

Kırk (40) kat Çıtır Börek

İyi akşamlar,gündüz misafirim vardı gelemedim netin başına,o yüzden şimdi bekelyen tariflerinizi eklemek istiyorum :) Gecikme için kusura bakmayın lütfen...Dün akşam yağan feci yağmurdan sonra bugün hava inadına güzeldi,günlük güneşlikti çok şükür....
Sevgili Fincan Teyze harika bir börek tarifi göndermiş sağolsun,elleirne sağlık canımm çok teşekkürler,selamlar :)



Aslı'nın doğum günü için yapılan börek...
Yok böyle bir lezzet...
Biz çok sevdik ;)

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Açmak için;
Nişasta

Üzeri için;
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için;
300 gr. peynir
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydonoz

Hazırlanışı


Çok sert olmayacak şekilde hamur yoğuruyoruz.
Bence unu önce 3 bardağını koyup, son bardağı yavaş yavaş eklemeliyiz.
Kullandığımız ölçülere göre hamurun aldığı un biraz değişebiliyor.
Hamuru ikiye ayıralım ve her birinden 20 beze yapalım.
Herbir bezeyi aklaşık 20-25 cm çapında un ile açalım.
Aralarına biraz nişasta sürüp, üst üste koyalım.
Ölçüyü iyi tutturmak gerek;
çok koyarsanız nişasta kokar, az koyarsanız katlar birbirine yapışır.

20 katı birlikte tepsinin boyutunda açıyoruz.
Arasına hazırladığımız iç malzemesini koyuyoruz.

Üst katınıda aynı şekilde hazırlayıp üzerine kapatıyoruz ve dilimliyoruz.
Üzerine sıvıyağ ve tereyağını kızdırıp döküyoruz.

190 derece fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Tarifimi "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" için arkadaşım gelibolu17' ye gönderiyorum.

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Bu ara börekten açıldı şansım...
Parmak börek yaptım, alırsan seviirim
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/12/parmak-borek-arnavut-boregi.html

Kolay gelsin arkadaşım ;)