11 Aralık 2012

Tepside Tahin Helvalı Kek

Günaydınnnn,Vallahada güneş açtı billahada güneş açtıııı,yaşasınn :) Günlerdir yağan yağmurun ardından bugün güneş yüzünü azda olsa gösterdi :)
Sevgili Emine Kaya ablam sağolsun güzel bir tarif göndermiş etkinliğimize,hemmen paylaşmak istedim :)
Çok teşekürler canım gene beklerim,selamlar



Herkese merhabalar ve sağlıklı günler diyerek başlamak istiyorum. Şaka maka kış yüzünü iyice göstermeye başladı. Soğuk algınlığına dikkat bende dün yani c.tesi günü tatil günümde temizlik yaptım şimdide nefes almak için burnumu sınfsınf çekmeye başladım Hiç akmadığı için sinüslerim dolu başıma gözlerime hafiften hafife vurmaya başladı..Çalışan hanımlar benim gibi hafta sonu tatil değil tam tersine bir haftalık temizliğin yapıldığı ve daha çok yorgun düşüldüğü bir gün oluyor.. Temizliğin üzerine bir de mutfağa girdiğiniz zaman daha da yorulduğunuzu hissediyorsunuz..Bu tarifimde dinlenme molasında sitelerden ilham alarak uydurduğum bir kek,  bence biz hanımlar yemeyelim çünkü enerji kaynağı..
Malzemeler
4 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
2 neskafe fincanı süt
1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
1,5 su bardağı havuç rendesi
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5,5- 6 su bardağına yakın un (kek kıvamından az daha akışkan olacak ona göre unu ayarlayın).

Kreması
4 neskafe fincanı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
200 gr tahin helvası

Hindistan cevizi ile süsleme

Yapılışı
* Herşeyden önce şekeri ve yumurtayı iyice köpürtüyoruz. Bulut gibi kabaracak ve sütü, sıvıyağı ekliyoruz iyice köpürtüne kadar mikserle çırpmaya devam ediyoruz.

* Havucu ilave ediyoruz çırpıyoruz.
* Unu vanilyayı kabartmatozunu da ilave edip çırpıyoruz.
* Tepsiye yağlı kağıt serip kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
* Fırından çıkardığımız keki yağlı kağıdı ile beraber bozmadan tepsiden çıkarırsak daha çabuk soğur.
* 4 neskafe fincanı sütü bir tencereye alıyoruz helva hariç tüm malzemeleri koyup ocağın altını yakıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra helvayı koyup karıştırıyoruz (erimesi çabuk oluyor)
* Kekin yağlı kağıdını alıp tepsinin içine yerleştiriyoruz. İstediğimiz şekilde kestikten sonra üzerine helvalı kremayı döküyoruz soğumayı bekliyoruz. Minik kağıt kalıplara yerleştirip hindistan cevizi ile servis yapabiliriz.
*Afiyet Şifa Olsun.

Porselen Demlik Çay Etkinliği hala devam ediyormuş   http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
Bu taifimi gönderiyorum kolaylıklar diliyorum..

Hiç yorum yok: