05 Şubat 2013

Kadayıf Sarması

Günaydınn,gri,puslu ve bir okadar da soğuk bir kış günü,
günlerden 5 Şubatmış,şubat şubatlığını yapıp bizi üşütmeye kararlı gibi görünüyormuş,
günlerdir aşırı fırtına dan sonra akşamda fena halde yağmur yağdı,gök gürültülü,bol şimşekli,
gökyüzü delindi sanki,nasıl yağdı nasıl anlatamam.....
Ama şimdi durmuş yağmıyor,hazır yağmurda yokken ben bir tarif ekliyeyim hemen...
Sevgili Uğurböceğim (Gülşen) arkadaşımız sağolsun etkinliğimiz için harika bir tatlı göndermiş,
teşekkürler canım ellerine sağlık,gene beklerim....



   Genelde bayram tatlılarından olan kadayıf sarma,bayram değil seyran değil Gülşen neden kadayıf tatlısı yayınladı şimdi :) 
Çünkü arşivimde bekleyen bu tatlıyı porselen demlik çay saati etkinliği için gelibolu17 ye göndermek için yayınlıyorum  http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
   Gelen misafirlerinize lezzetli bir tatlı ikram etmek ister misiniz? İstiyorsanız hemen gidip kadayıf alıyorsunuz. Bu leziz tatlıyı yapmaya başlıyorsunuuuzz:)Tatlımızın çıtır çıtır olması ve hamurlaşmaması için,üzerine birşey örtmüyoruz...

KADAYIF SARMASI

Malzemeler:
  • 250 gr.çiğ tel kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase ceviz
Şerbeti:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
  • Antep fıstğı

Hazırlanışı:
  1. Önce şerbetinizi hazırlayın.Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan donra 10 dakika kaynatın,3-4 damla limon sıkın bir taşım kaynatıp altını kapatın,ılımaya bırakın.
  2. Bu arada tereyağını eritin.
  3. Tel kadayıfların üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin,harmanlayın.
  4. 1 kase cevizi iri parçalayın.
  5. Tel kadayıftan 12 adet saracak şekilde gözkararı pay edin,1 parça avuç içinize alın.
  6. Kadayıfı elinize yayın,içine ceviz parçaları koyun,sarma sarar gibi sarın ama  gevşek olsun tabi.
  7. Bütün parçaları aynı şekilde sarın.
  8. Yağlanmış fırın kabına sıralayın.
  9. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılımış şerbeti üzerine gezdirin.
  11. Soğuduktan sonra arzuya göre antep fıstığı ve dondurma ile servis yapın.
  12. Afiyet olsun :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

tarifi yolladım gmail adresinize sevgiler:)

Rümeysanın Elleri dedi ki...

cok güzel bir etkinlik bende katılmak istiyorum.
http://rumeysaninelleri.blogspot.com/2012/12/ayvali-lokum.html

tarifimle etkinliğinize katılacağım...