27 Mart 2013

Portakallı Cevizli Dilim Tart

Aman da aman 79.porselen demlik çay saati etkinliğimiz devam ederkene,birbirinden güzel tarifler gelirkene,
biz onların arasından hangisini birinci seçeceğimizi şaşırmışkene,
birinci tarifin sahibesine güpgüzel bir mutfak önlüğü gönderilecekkene,develer tellal pireler berber ikene :)
Böylede şımarırım hemencik :)
Biliyorusnuz bu ev sahibeliğimde hiç ama hiç kimseye etkinlik davetiyesi götürmedim çünkü o kadar çok ev sahibeliği yaptım ki artık benden sıkılırsınız diye çekinir oldum :)
O yüzden katılım azmı oluyo ne daha yeni duyanlar oluyor,lütfen bana kırılmayın yine söylüyorum etkinliğimize herkes davetlidir istediğiniz kadar tarifle katılabilirisniz,,,,şimdiiden çook teşekkürler sevgiler,selamlar,
ellerinize yüreğinize sağlık,,,,Sevgili Özgen (Mutfakta1 İnci) arkadaşımın güzel tarifi geliyor şimdi çok teşekkürler canım her zaman bekliyorum ellerine sağlık selamlar :)



Herkese merhabalar sevgili dost ve izleyenlerim,
Bugünlerde durmadan mutfakta bir şeylerle uğraşıyorum. Hem zamansızlıktan şikayet ediyorum, hem de canım mı çekiyor nedir kendimi alakoyamıyorum. Yaz da geliyor bakalım fazlalıkları nasıl yokedeceğiz?
Kazakları sırtımıza geçirip çıkamayacağımıza göre şimdiden tedbiri almak lazım ama ben o moda daha giremedim galiba. Şu tatlı isteği sizi bilmem ama bende had safhada arkadaşlar. Zaten tatlı sevmesem kilocuklar da daha tıkır tıkır gidecek sanki. Neyse gelelim bakalım işte bizi o cezbeden tatlılardan birini daha sizlerle paylaşmaya.Nefis bir tart, insanın yedikçe yiyesi geliyor, keşke gelmese ama...Hadi bakalım buyrun paylaşalım:

Malzemeler:

Hamuru:
2 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker,yarım su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
1 vanilya, 1 kabartma tozu
portakal kabuğu, 3 kaşı portakal suyu
4 bardak un
arasına sürmek için:
portakal kabuğu reçeli ( bu reçel fikri bana ait, baktım kavanoda kalmış değerlendireyim dedim çok yakıştı. Siz herhangi başka bir reçel kullanabilirsiniz  veya olmasa da olur.)
üzerine:
200 gr bitter çikolata
1 paket krema
portakal kabuğu
iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Önce arkadaşlar hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Bunu yağlanmış dikdörtgen borcama su bardağıyla bastırarak  iyice heryerine eşit şekilde yayın ve üzerini çatalla delin.
Portakal reçelini gelişigüzel hamurun üzerine sürün ve ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Bu arada kremayı bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ama kaynatmayın.Hemen içine kıyılmış çikolatayı ekleyin ve karıştrın. Çikolatayı eritin.
Ben bu esnada minik bir parça tereyağını da ekledim.
Tart ve çikolata soğuduğunda çikolatayı tartın üzerine tamamen yayın.
Ilınınca üzerine bol iri kıyılmış ceviz serpin ve tamamen soğuduğunda ikişer parmak kalınlığında dilimleyin.
Çayın kahvenin yanında harika oluyor,ama dediğim gibi malesef hiç masum değiller...

2 yorum:

eda dedi ki...

ellerinize saglik , hem portakali hem cevizi pekte severim ;)

Gelibolu17 dedi ki...

Edacım sağol canımcım :) Çok öpüyorum selamlar,sevgiler :)