05 Nisan 2013

Haşhaşlı Çörek

Sevgili Hatice arkadaşım sağolsun tüm tariflerine etkinliğimize gönderdiğine dair not düşüp haber veriyor,bende çok mutlu oluyorum :)
Teşekkürler canım emeklerine sağlık her zaman bekliyorum,selamlar :)


 İyi geceler :) hamur açmadan hazır yufka ile  kolayca yaptığım haşhaşlı böreği, sizlerle paylaşıp ,Gülcan'ın etkinliğine gönderiyorum...
MALZEME:
yufka
haşhaş
ceviz
sıvıyağ
yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Yufkaların ilki serilir üzerine sıvıyağ ile açılmış haşhaş sürülür,ceviz serpişir,üzerine bir kat yufka daha serilir..İkinci yufkaya da haşhaş ve ceviz koyulur yufkalar sekize bölünür....
Bölünen yufkaların kenarları kıvrılarak, kitap katlanır,üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Sıcak veya ılık afiyetle yenir.....

Hiç yorum yok: