22 Nisan 2013

Tavuk Göğüslü Etimek Tatlısı

Merhabalar,79.porselen demlik çay saati etkinliğimiz devam ediyor,
yepyeni tarifleriniz gelmeye devame diyor,bende yayınlamaya çalışıyorum vakit buldukça :)
Sevgili Neyran arkadaşım sağolsun etkinliğimize bu güzel tarifini göndermiş,çok teşekkürler canımm ellerine sağlık,hep bekliyorum selamlar :)


Etimek tatlısını hiç yememiştim.Tadını merak etmeme rağmen yapmak aklıma gelmemişti.Geçen gün denedim ilk kez.
1 paket etimek
1 su bardağı şekr
1 su bardağı su

tavuk göğsü için
1 lt süt
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 kaşık nişasta
1 kaşık margarin

Etimekler borcama dizilir..Şeker karamalize edilir suyu eklenir ve şerbet yapılır.Etimeklerin üzerine dökülüp ıslatılır
Diğer tarafta tavuk göğsü hazırlanır..
Margarinde un hafifçe kavrulur ve diğer malzemeler eklenir,muhallebi kıvamında pişirildikten sonra blendırdan
geçirilir ve etimneklerin üzeri örtülür..Soğuyunca dolaba kaldırılır...
Bu tarifimi de PDÇS etkinliği için Gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum..

2 yorum:

VuslaT dedi ki...

Ah ah rejimdeyim ah:(
Ellerinize sağlık canım..Tarif verende yayınlayanda sevgiyle kalın..

Gelibolu17 dedi ki...

Ah canım Vuslat'ım,kıyamam sana...
Allah kolaylık versin,,,
teşekkürler,sevgiler