17 Mayıs 2013

Asma Yaprağı Sarması

Efenimm günaydınn hayırlı cumalarımız olsun inşallah...
Nasılsınız? Etkinliğimiz devam ediyor bekleyen tariflerim var ekliyemedim çabuk sahipleri kusura bakmasın lütfen özür diliyorum,hemen ekliyorum....
Sevgili Safiye ablam sağolsun bu güzel tarifini paylaşmış bizimle, elleirne sağlık canım çok teşekkürler hep bekliyorum selamlar


 Bu sarma tarifimi arkadaşım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.ru/ Gülcanıma 79.porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyom kendine kolay gelsin

Malzemeler:
1 kg tuzlu üzüm yaprağı (sebze pazarlarından alabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz
isteğe bağlı kuşüzümü ya da fıstık da eklenebilir.



Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.

Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.

Hiç yorum yok: