03 Haziran 2013

Havuçlu Kurabiye

Efenimm hayırlı haftalarımız olsun...Nasılsınız?
79.Porselen demlik çay saati etkinliğimiz devam ediyor,sevgili Birincisin arkadaşım sağolsun 
harika kurabiyelerini paylaşmış bizimle, çok teşekkürler elleirne emeğine sağlık, her zaman bekliyorum,
çook selamlar sevgiler....

Hayırlı sabahlar:))
Bugün haftanın ilk günü, güzel bir hafta olur inşallah hepimiz için.
Yine gün masamdan kalan bir tarif..Sofranın çiçeği gibiydi benim misafirlerim çok beğendiler..Tarifini aldığım arkadaşım havuç yerine elmada kullanılabileceğini söyledi.Dileyen okuyucum,elma ile de deneyebilir.
Ayrıntılı resimleyerek anigiff görüntüleri hazırladım,beğeneceğinizi umuyorum:))

Sevgili Arkadaşım GÜLCAN'A (GELİBOLU 17-midedenkalbe.blogspot.com) etkinliğinde kolaylıklar dileyerek kucak dolusu sevgi ve selamlarımla birlikte Havuçlu Kurabiye tarifimi gönderiyorum.

HAVUÇLU KURABİYE:



MALZEMELER:
1 yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
100 gr oda sıcaklığında margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
4 bardak un


  

İÇ MALZEMESİ VE HAZIRLANIŞI:

3 adet rendelenmiş havuç,
1 çay bardağı şeker ile kısık ateşte 4-5 dakika pişirilerek 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı ceviz içi ilave edilerek ateşten alınır.

ÜZERİ İÇİN:
Çilek reçeli (Dilerseniz başka reçelde kullanabilirsiniz),
Hindistan cevizi








KURABİYENİN YAPILIŞI:
  Kurabiye için verilen malzemeler yoğrularak 5-10 dakika üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlendirilir.Daha sonra 2-3 parçaya bölünerek 0,5 ml kalınlığında oklava ile fazla inceltmeden açılarak,açılan hamurun üzeri ufak karelere  bölünür.(kenarlardan çıkan hamurlar tekrar yoğrulur,açılır ve karelere kesilir)
    Her bir karenin üzerine verevine çizikler atılarak hazırlanan iç malzemeden konularak sarılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Hamur bitene dek bu işlem tekrarlanır.150 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar fırınlanır.Üzerlerinin beyaz kalmasına dikkat edilir.Fırından çıkan ilk sıcaklığı giden   kurabiyelerin üzerine çilek reçelinden fırça ile sürülür.Sonra Hindistan cevizi serpilerek servis yapılacak tabağa alınır.Afiyet olsun..

Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))

3 yorum:

Ceyda Çiçek dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel bi tarif gerçekten..

Gelibolu17 dedi ki...

Evet öyle ceyda hanım...Teşekkürler, selamlar :)

muhabbetsofrasi dedi ki...

Eline sağlık