15 Temmuz 2013

İncir Uyuşturması

Günaydın, hayırı haftalarımız olsun inşallah...Mubarek Ramazan ayı geldi geliyor derken bir haftasını tüketmeye bile hazırlanıyoruz,çok şükür b güne kadar bir sorun yaşamadım,inşallah sonuna kadar Rabbim gelmeyi kısmet eder cümlemize :)
Etkiliğimize sevgili Safiye ablam güzel tarifiyle katılmış sağolsun, elleirne sağlık, çok teşekkürler, her zaman bekliyorum...
İncir Uyuşturması:(ÇORUM KARGI) 

Tatlımız genelde ramazanlarda ve aile toplantılarında yapılır ben kargı usülü peynir mayası kullanarak yaptım .

Malzemeler:
15- Tane kuru incir
5- Su bardagı süt
Üzeri için arzuya göre tarçın,ceviz içi
1- Su bardagı şeker
Peynir mayası
Yapilişi:
İncirleri yıkayıp suyu süsüldükden sonra bıçak normal bi şekilde dograyıp şekerle iyice ezip kaselere paylaştırıp sütüde el dayanacak ısıtıp kasedeki incirlerin üzerine döküp ikişer damla peynir mayası damlatıp üzerlerini uygun bir kapla örtüp tekrar bezle güzelce örtüp iki veya üç saat bekletip tutmuş olan incir uyuşturmalarınızı buzdolabında sogutup üzerine arzuya göre servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: