16 Temmuz 2013

Klasik Şekerpare Tatlısı

İyi akşamlar hayırlı iftarlar olsun şimdiden hepimize :)
Etkinliğimize sevgili MutfağaBuyrun arkadaşım güzel bir tatlı tarifiyle misafir olmuş sağolsun,
ellerine sağlık canımm teşekkürler sevgiler, her zaman bekliyorummm :)





tüm arkadaşlarıma günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle iftar sofralarınızı süsleyecek nefis bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
ayrıca bu tarifi iftar etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma göndermek istiyorum.









  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane yumurta sarısı(üzerine)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay ardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için: fındık
  • Şerbeti:4 su bardağı su,4 su bardağı tozşeker,yarım limon suyu
  • Şeker ve su tencereye alınır ve ocakta kaynatılır. Kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra limonsuyu eklenir ve 3-4 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Derin bir kabın içine yumuşamış margarinle beraber pudra şekeri ve sıvı yağ alınarak karıştırılır. İrmik ve yumurta da eklenip yoğurmaya devam edilir. Kabartma tozu ve vanilya’da eklendikten sonra azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Hazırlanan hamurdan elle küçük yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek birer tane fındık konur.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Tatlı sıcakken soğuyan şerbetin içine atılır.Şerbeti çeken tatlılar servis yapılır. Klasik şekerpare hazır. Afiyet olsun.
  • 2 yorum:

    Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

    canım hayırlı ramazanlar harika lezzetlere devam:)))

    Gelibolu17 dedi ki...

    Hoşgeldin canımm, hayırlı ramazanlar, sağolasın :) Birlikte inşallah, bekliyorum tariflerini, selamlar :)