11 Temmuz 2013

Köz Patlıcanla Karnıyarık

Efenimm günaydınn hayırlı günler hayırlı Ramazanlar olsun tekrardan...
İftar bereketi etkinliği -6- sizlerin güzel tarifleriyle devam ediyorrr...Sevgili Nihal Erbakan ablam sağolsun güzel tarifler göndermiş hemen eklemek istedimm çok teşekkürler ellerinize sağlık, her zaman beklerimm selamlar...

Malzemeler: Küçük karnıyarık için patlıcanlar,  bir küçük kase kıyma, 1 soğan, 3 yeşil biber, 1 büyük domates, zeytinyağ, kırmızı toz biber, karabiber
tuz, doğranmış maydanoz, 1 kaşık domates salçası.

Yapılışı: Patlıcanlar közlenip kabukları soyulup bir fırın  kabına yerleştirilir. Diğer tarafta domates salçası hariç diğer malzemelerle kavrularak karnıyarık içi hazırlanıp patlıcanların içine doldurulur. Salça ile sıcak su karıştırıp üzerine dökülür. Domates dilimleri ve biber konarak fırında  biberler pişinceye kadar 200 derecede pişmeye bırakılır.

4 yorum:

Ceyda Çiçek dedi ki...

ımm nefis görünüyor Gülcancım.. tarz-ı Gülcan olmuş.. :D faceden sonra burda seni görünce gülmekten alamıyorum kendimi.. çok sempatik bi kimliğin var.. umarım bana kızmamışsındır :)

Gelibolu17 dedi ki...

Oyyy Ceyda hanım gelmiş hoşgelmiş :)
ne kızması çok mutlu oldummm Tarz-ı Gülcan yazmasan belki hatırlamazdım ama öyle yazdın hem hatırladım hem bende gülüyorummm ;)
Her zaman beklerimm :)
Ufcık bir not,
yemeği sevgili nihal abla yapıp etkinliğimize yollamış Tarz-ı Nihal yaniii :)
ayıptır söylemesi bende bugün karnıyarık yaptım resmini ekleyip size ithaf ediciğim ilk fırsatta :))) Selamlar

Ceyda Çiçek dedi ki...

hoşbulduk birde bugün ülküye yazdıkların nedi peki gülmekten öldüm yani :) hep böyle olun.. bekliyoruz resimleri.. hergün netten bi tarif deniyorum..

Gelibolu17 dedi ki...

İnşllah :) Ne yazdım bakim oruç aklı unuttum :)))
Gidim kontrol edim :) Kolay gelsin teşekkürler