Etkinliğimize sevgili Safiye ablam sağolsun kendi memleketlerinin geleneksel tarhana çorbasını yollamış,
ellerine sağlık ablam, teşekkürler...İftar çorbasız olmaz,değilmi ama...Her zaman beklerim selamlar...
Akşam iftarda olmazsa olmazlarınsan yöresel çorbalarımızdan kargı usulü tarhana çorbası
Malzemeler-
3- Kaşık tarhana
1-Kaşık margarin
100 gr kıyma kavurma
1-Tablet tavuk bulyon
1-Kaşık salça
5- Su bardagı
Bir tutam taze dere otu ve nane
Yapılışı-
Tarhanayı tavuk bulyonu önceden ıslatıp tencerede yagını eritip salçasını hafif kızartıp suyunu ilave ediyoruz kavurmasını ekleyip ve kaynadıkdan sonra ısladıgımız tarhanayı karıştırarak ekliyoruz kısık ayarda 5 dakika kaynatıp . Çorbayı ateşden aldıkdan sonra dere otunu nanesini dograyıp üzerine ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder