İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu güzel MEKİK TATLI larıda yine sevgili arkadaşım AYNUR'dan geldi ama bu sefer
http://papatya68.blogspot.com/
adresinden,kendisine beni yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
o kutsal topraklarda bizide duada unutma olurmu canım bacımmm...
MEKİK TATLISI
malzemeleri:
şerbeti:
3,5 su bardağı şeker,
3 su bardağı su,birkaç damla limon.
hamuru:
2,5 su bardağı un,
2 adet yumurta,
100 gr.tereyağı,
1 bardak çekilmiş badem veya fındık,
vanilya,kabartma tozu.
yapılışı:
un haricindeki malzemeler (yumurtanın birinin sarısı ayrılacak unutmayın)iyice karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un eklenerek yoğrulma işlemine başlanır hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelince biraz daha yoğurup bırakılır (bazen yumurtaların küçüklüğü sebebiyle unun 2 kaşık kadarı artabiliyor)
sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp mekik şekli verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp ortasınada badem veya fındık batırılarak 180 derece fırında pişirilir çıkardıktan sonra hemen soğutulmuş şerbet dökülür çekmesi beklenip sonra servis edilir Afiyetle yiyin gari:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder