17 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu nefiss İÇLİ KÖFTE tarifi taaa uzaklardan Mukaddes topraklardan,yani MEDİNE' den benim canım arkadaşım
http://papatya68.blogcu.com/

Aynur'dan geldi.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum,tarifin diğer resimleri blogunda hazır sizi bekliyooooor.
işte tarifi:


İÇLİ KÖFTE
MALZEMESİ:
önce 300 gr. kıyma,bir adet incecik kıyılmış soğan,karabiber,tuz,kavrularak hazırlanır ve iri çekilmiş 1 bardak ceviz eklenir dolapda soğuk hale getirilir.iç malzememiz bu kadar
yarım kilo ince bulgur,
yarım bardak irmik az bir sıcak suyla ıslatılır, kabardıktan sonra içine, bir kaşık salça,tuz,karabiber,kırmızı biber eklenir ve iyice yoğrulduktan sonra bir yumurta,yarım bardak un ilave edilerek yoğurmaya devam edilir hamur özleşince üzeri kapatılıp biraz dinlendirilir sonra açılıp içi doldurularak kapatılır isteğe göre haşlanarak veya kızartılarak yenir oval açamayanlar tabakta görüldüğü gibi yuvarkal da yapabilirler.
Ayrıca bu malzemeye 3 adet patates haşlayıp püre haline getirerek ekler ve yoğurursanız sonrada tepsiye yarısını bastırarak yerleştirip üzerine iç malzemesi koyduktan sonra üstüne de kalanını yerleştirip yağ sürdükten sonra fırında kızarıncaya kadar pişirirseniz çok kolay ve leziz bir içli köfte elde etmiş olursunuz açmasıyla falan uğraşamam diyen hanımlar için alternatif tarif olsun diye yazdım bende kalan hamuru o şekilde sahurda değerlendirdim nefisti
haaaaa az kaldı unutuyordum hanımlar haşlarken suyuına tuz atmayı unutmayın sakın:)
birde rendelenmiş domates,bir çay kaşığı şeker,bir tatlı kaşığı un,azıcık salçayla hafif bir sos hazırlayıp dökerseniz lezzeti daha da artıyor söyleyeyim eeeee ne duruyorsunuz hadi mutfağaaa:)

Hiç yorum yok: