17 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Bu güzel ETLİ KREP tarifide sevgili arkadaşım
http://sudirem.blogspot.com/


dan geldi.Kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Ellerine sağlık canımm
işte tarifi:

Bu tarif midedenkalbe iftar bereketi etkinliği2 için geliyor arkadaşlar!
ETLİ KREP
Malzemeler:
Krep için:
1 şişe soda
1 bardak un
1 yumurta
tuz
İçi için:
500gr. kuşbaşı et
1 baş soğan
2-3 sivri biber
1 kaşık salça
2 domates
tuz, karabiber
Kaşar peynir rendesi
Yapılışı:
Öncelikle soğanlar kavrulup içine etler ilave edilir.
Etler suyunu çekene kadar pişirilir.
Biber ve domates eklenip biraz sotelenir.
Salça eklenir. Birazda onunla kavrulur.
Tuz ,karabiber ve çok az su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ben düdüklü tencerede pişiriyorum.
Etler pişerken krep hamuru hazırlanır.
Soda ve yumurta çırpılır azar azar un ilave edilir.
Boza kıvamında bir hamur elde edilir.
Teflon tava çok az yağlanır 1 kepçe hamurdan dökülür.
Üzeri göz göz olana kadar pişirilir ters çevrilir.
Arkasıda pişince büyükçe bir tabağa alınır.
Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
Daha sonra pişen etler kreplerin içine konup bohça şeklinde katlanır.
Üzerine kaşar peynir rendesi serpilerek fırında kızarana dek pişirilir.
Aynı yöntem kullanılarak tavukluda yapılabilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: