17 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2(3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Arkadaşlar bu birbirinden güzel 2 tarif Yavru vatan KIBRIS'tan canım ablam
http://yaseminlerim.blogcu.com/

dan geldi,kendisine katılımı için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum
işta tarifleri:

TAVUKLU BOREK
,,,,,-2-Paket yufka,,malzemesi,,2-tavuk gogsu,,2-iri bas sogan ,,1-buyuk konserve mantar,,1-orta boy misir ,1-hellim,,3-tane yumurta,,1-,litre sut,,1-bardak sivi yag ,2-bardak yogurt,,5-kasik un,,biraz tuz,,,biraz karabiber,,YAPILISI,,yarim bardak yagi bir buyuk tavaya koyunuz ,iki bas sogani yagin icerisine koyunuz ,hafif kizarmaya baslayinca ,kucuk parcalara ayrilmis mantarlari icerisine katiniz ,haslanmis sogutulmus,iki tavuk gogsunu ufak parcalara ufalayiniz ve karisimin iceresine ilave ediniz,bir iki karistirdiktan sonra misirlari suzup tekrar katalim karistiriniz ,varsa bir hellim,yoksa sorun etmeyiniz ,agiz tadina gore tuz ve karabiber ilave edelim ,sogumaya birakalim,,,,,MAHALLEBI ICIN,,5-bardak sut ,,5 -kasik unu ,buyuk bir tencerede mahallebi olanakadar topaklanmesi icin karistiriniz,,,biraz soguyunca ,tavuklu karisimi mahallebinin icerisine ilave edelim iyice karismasi lazim,,,BESAMEL SOS ICIN,,,,3-yumurta,,,1-bardak yag,,2-bardak yogurt,3/4-sut ,iyice mikserde cirpalim;,,,,,,,buyuk bir siniyi guzelce yaglayiniz,,1-adet yufkayi siniye koyup besamel sosu kasik ve firca yardimi ile yayiniz ,ayni islemi ,5adet olunca,tavuklu karisimi uzerine dokup guzelce yayiniz ,5 yufkati ayni islem yapiniz,kalan besemel sosu uzerine dokup guzelce yayalim ,160-180 derece isinmis firinda kizaricaya kadar pisirelim,,15 -20 dakika sonra kesip ikram edebilirsinin ,,afiyetler olsun arkadaslar,,,hadi kolay gelsin ,RAMAZANININ HAYIRLI BEREKETLI OLSUN ,SEVGILER YASEMINLERIM.

KIBRIS PILVINASI,
MALZEME:

Un 4 su bardağıSıvı yağ 3/4 su bardağıYumurta 1 adetTuz Bir tutamSüt 3/4 su bardağıHelim peyniri 1,5 adet rendelenmişKuru üzüm Kabartma tozu Yarım paketYumurta 4 adet


YAPILIŞI:Hamur için 1 adet yumurtayı, unu, sütü, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Herbir hamur parçasını 1 cm. kalınlığında ve bir çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemesini hazırlayın. Rendelenmiş hellim peynirini, dilediğiniz miktarda kuru üzüm, yarım paket kabartma tozu, 2 adet bütün yumurta ve diğer 2 yumurtanın akını ekleyin. İyice karıştırın. Bu harcı çay fincanı tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların için bölün. Kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın. afiyetle seker olun canlarim,sevgiler yaseminlerim,

Hiç yorum yok: