18 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar yeni bir tarifimiz var,gönderen arkadaşım maşallah yemek editörü gibi,durmadan bize yemek gönderiyor,peki biz bu durumdan şikayetçimiyiz?HAYIR!çok memnunuz.MELİSA'cığım,katılımların için çok teşekkürler sevgiler.en kısa zamanda başka tariflerinide bekliyoruz.Sitesindeki güzellikleri görmek için lütfen TIKLAYIN!
http://mutfaknotlari.blogspot.com/


SOSLU DANA ROSTO
İFTARLARINIZA PİLAVIN YANINA SUNABİLECEĞİNİZ BİR YEMEK NE DERSİNİZ
MALZEMELER
750 gr dana eti (kemiksiz but) Pul biber Tuz Karabiber 1 soğan 5-6 adet havuç 1 - 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı kekik 300 ml et suyu yoksa normal suBir tutam tozşeker 1 çorba kaşığı tane karabiber 150 gr süt kreması

HAZIRLANIŞI
Eti temizleyin. Pul biber, tuz ve karabiber ile ovun. Soğanı soyun. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
. Soğan ve 1 havucu doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın.
Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun. Kekik ve et suyunu da ekleyin. Rostoyu orta dereceli ateşte, üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin. Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın. Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin. Eti ince ince dilimleyip havuç ve sosla birlikte servis yapın.

afiyetler olsun
tarifimizi iftar bereketine gönderdik

1 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

canım o süper övgülerin için saolasın öptüm seni

bu arada fırında yemek var yarına yetişir sanırım hımmm missgibi kkuyor
bide baklava yaptım
yarına yetirştirirsem yollarım canım