20 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar şimdi sırada çok güzel bir KADAYIF SARMASI tarifi var.Tarif canım arkadaşım
http://buramburam.blogspot.com/

dan geldi,oda emeğini kıskanmayanlardan sağolsun.kendisine çoook teşekkür ediyorum ve gönül dolusu sevgilerimi gönderiyorum.


KADAYIF SARMASI
Malzemeler
1 kg yaş kadayıf

İç Malzemesi
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı fındık içi
1 çay bardağı şeker

Şerbet Malzemesi
4 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
1/2 limon suyu

Üzerine
200 gr tereyağı
Fıstık içi


İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bir tencereye su ve şeker koyup kaynatalım kaynayıp kıvam almaya başlayınca limonumuzu ilave edip tekrar kaynamaya bırakalım. Şerbet kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım.



Yaş kadayıfımızdan avucumuzun içine yada tezgahımıza alıp inceltip içine ceviz, fındık ve şekerden hazırladığımız harçtan koyup dolma sarar gibi sarıp tepisimize diziyoruz. 1 kg kadayıftan yalaşık 40 adet sarma kadayıf çıkıyor. Tüm kadayıflar bitince üzerlerine erittiğimiz tereyağımızı tümüne yedirerek döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkartıp hemen soğumuş şerbetimizi döküp çooos çoooos sesler eşliğinde şerbetimizi tatlımıza yedirelim.Servise sunmadan önce fıstık içi ile süsleyip afiyetle yiyelim.

Bu tarifimide sevgili Gelibolu17'nin ev sahibeliğini yaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 gönderiyorum. Sevgiler canım çok güzel bir ev sahipliği yaptın ...

1 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

canım nasılsın
ancak bişi ekleyebildim
artık çok iş var çocukların kitaplarını kaplayacağım ancak vakit bulabiliyorum öptm
kolay gelsinn