Tarif no:78
Gönderen:LEYLA
Tarifin adı:karnıyarık
LEYLA
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
Uzun zamandır aklımda olan ve "nasıl olur ,nasıl yapılır acaba" diye yana yana çareler aradığım blog etkinliklerine katılma olayını sordum öğrendim.Sayın http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ site sahibi arkadaşım soruma cevap vererek beni aydınlattı. Huzurunuzda ona teşekkür ederek bu ilk etkinliğime karnıyarık tarifiyle katılıyorum.Saygı ve sevgilerle...
Malzemeler:
6 adet orta boy patlıcan
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Karabiber
Birkaç dal dere otu
Yapılışı:
-Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dakika bekletin.
-Soğanları küp şeklinde doğrayıp sarımsağı da ekleyerek zeytinyağı ile kavurun.
-Soğanlara kıymayı ilave edip üzerine karabiber ekleyin ve kavurmaya devam edin.
-Kıyma suyunu salıp çektikten sonra 1 adet domatesi rendeleyip kıymaya ekleyin.
-Yarım yemek kaşığı salçayı kıymaya ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
-Patlıcanları kurulayıp bol yağda kızartın ve havlu peçetenin üzerine koyarak yağını çektirin.
-Kızaran patlıcanları ortasından yarıp hazırlanan kıyma harcından 2 yemek kaşığı kadar koyun.
-Kalan domatesi ortasından dilimleyerek patlıcanların üzerine koyun.
-Biberleri uzunlamasına bölerek domateslerin üzerine yerleştirin ve dere otuyla zenginleştirin.
-Yarım yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kaynar su ile açıp patlıcanların üzerine gezdirin.
-200dereceye ayarlanmış fırında salçalı su buharlaşana dek pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder