Tarif no:77
Gönderen:PERİNİN MARİFETLERİ
Tarifin adı:beşamel soslu karnıyarık
PERİNİN MARİFETLERİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
Geçen gün yaptığım bu kanıyarığı hem çok hafif hem de çok lezzetli oldu. Kızatılarak da yapılabilir ama ben hafif olsun istedim. Yemeğin adı benim tarafımdan uydurulmuştur.
Bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ev sahipliği yaptığı İFTAR BEREKETİ 3 etkinliğine gönderiyorum.
7 adet patlıcan
1/2 adet tavuk gögsü
200 gr. mantar
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Fırın tepsisine dizilir, kaşık yardımıyla içleri açılır.
Mantarlar doğranır tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Sıvıyağ ve kuşbaşı doğranmış tavuk eklenip kavrulur. Bezelye, havuç ,tuz ve karabiber eklenip 5 dk. daha kavulur. Patlıcanların içine doldurulur.
Beşamel sos için tereyağ eritilip, un kavrulur. Sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Tavukla doldurulmuş patlıcanların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder