Tarif no:17
Gönderen:HÜLYA
Tarifin adı:etli nohutlu pirinç pilavı
HÜLYA
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
Malzemeler :
1,5 kase prinç
1 kase haşlamış nohut
300 kg kuşbaş et
3 yemek kaşığı tereyağ
istenirse az sıvıyağ
*
Nohutumuzu 1 gece önceden suya koyup ertesi gün yumuşayana dek haşlıyoruz.
*
Princimizi pilav yapmadan 3-4 saat kadar önce sıcak suya koyup demlendiriyoruz.
*
Etimizi yıkayıp 1 taşım kaynatıyoruz ( kanlı suyu çıkıp pilavı karartmasın diye ) . Suyu kaynayan etimizin suyunu değişip tekrar sıcak su koyup 1 kez daha etler yumuşayana dek pişiriyoruz. ( Bu etapta tuz koymuyoruz yoksa etlerimiz sertleşebilir)
*
Nohutumuz ve etlerimiz hazır olunca pilav tenceremizde tereyağı ve istenirse sıvıyağ koyup haşladığımız etlerimizi tereyağında 10 dakika kadar çevirip soteliyoruz. Ardından suda bekletip , yıkayıp , süzdüğümüz prinçlerimizi ekleyip prinçlerimizi de 5-10 dakika yağ ile kavuruyoruz.
*
Son olarak nohutlarımızı ekleyip karıştırıyor ve piriçlerimizin üzerini kapatacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pilavımız suyunu çekene dek pişiriyoruz.
*
Suyunu çeken pilavımızın tane tane olması için pişince tencerenin üzerine ( kapak ile tencere arasına ) kağıt havlu veya temiz bir mutfak bezi koyularak pilavın demlenmesi ve tane tane olması sağlanır.
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
iyi geceler hayatım sen beni unutmussun ama ben geldim canımcım alırsan tarifim hazır sevgiler
Yorum Gönder