07 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:17
Gönderen:HÜLYA
Tarifin adı:etli nohutlu pirinç pilavı
HÜLYA
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Malzemeler :
1,5 kase prinç
1 kase haşlamış nohut
300 kg kuşbaş et
3 yemek kaşığı tereyağ
istenirse az sıvıyağ

*
Nohutumuzu 1 gece önceden suya koyup ertesi gün yumuşayana dek haşlıyoruz.

*
Princimizi pilav yapmadan 3-4 saat kadar önce sıcak suya koyup demlendiriyoruz.

*
Etimizi yıkayıp 1 taşım kaynatıyoruz ( kanlı suyu çıkıp pilavı karartmasın diye ) . Suyu kaynayan etimizin suyunu değişip tekrar sıcak su koyup 1 kez daha etler yumuşayana dek pişiriyoruz. ( Bu etapta tuz koymuyoruz yoksa etlerimiz sertleşebilir)

*
Nohutumuz ve etlerimiz hazır olunca pilav tenceremizde tereyağı ve istenirse sıvıyağ koyup haşladığımız etlerimizi tereyağında 10 dakika kadar çevirip soteliyoruz. Ardından suda bekletip , yıkayıp , süzdüğümüz prinçlerimizi ekleyip prinçlerimizi de 5-10 dakika yağ ile kavuruyoruz.

*
Son olarak nohutlarımızı ekleyip karıştırıyor ve piriçlerimizin üzerini kapatacak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pilavımız suyunu çekene dek pişiriyoruz.

*
Suyunu çeken pilavımızın tane tane olması için pişince tencerenin üzerine ( kapak ile tencere arasına ) kağıt havlu veya temiz bir mutfak bezi koyularak pilavın demlenmesi ve tane tane olması sağlanır.
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

1 yorum:

ezginame dedi ki...

iyi geceler hayatım sen beni unutmussun ama ben geldim canımcım alırsan tarifim hazır sevgiler