19 Ocak 2010

Tuz BİBER dergisi 2.yemek yarışması tarifim



TUZ BİBER DERGİSİ

Ferah arkadaşımın düzenlemiş olduğu 2.yemek yarışması için bende zeytinyağlı sarma yaptım...
katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.Ferah arkadaşımızada kolaylıklar diliyorum.




MALZEME:
3 demet.asma yaprağı,3 baş soğan,2 bardak dolmalık pirinç,maydanoz,taze soğan,limon suyu,tuz,karabiber,yeni bahar,pul biber,2 limon,zeytinyağ.


YAPILIŞI:

yaprakları yıkayıp,haşladım.diğer tarafta incecik doğradığım soğanları kavurdum,içine taze soğanlarıda doğrayıp kattım,bir iki çevirdim,pirincini katıp birazda öyle karıştırdım,altını kapattım,baharatını kattım.
soğuyunca yapraklarımı içlerini koyup sarıp pişirdim,isteyen limonla isteyen sarmısaklı yoğurtla servis edebilir.
AFİYET OLSUN!




TUZ BİBER DERGİSİ

teşekkürler sevgiler....
oylarınızı bekliyoruz...

By gelibolu17

2 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

hayır denirmi bu sarmalara gülcanım, bu etk ev sahibi niye davetiye yollamadı ben hala bekliyorum takipde edemedim kimdedir bilmem

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba canım..Ellerine sağlık..Yapılışı zaman alıyor ama yemesi 5 dakika..Çok severim.Başarılar diliyorum..Sevgiler..