11 Eylül 2010

İzmir köfte


Malzeme:

Yarım kilogram köftelik kıyma,5-6 patates,çarliston biber,domates,(köfte yoğurmak için:bayat ekmek,karabiber,soğan,tuz,kırmızı toz biber,kimyon,kekik,nane,az karbonat,1 yumurta),salça (tercihen biber salçası)

Yapılışı:

Köfte bildiğimiz klasik şeklinde yoğrulur,elimizle yuvarlak şekil verdikten sonra kızartılır.patatesler de soyup yuvarlak dilimleyip kızartılır,sonra bir tepsiye patates ve köfteler sırasıyla dizilir,üstüne biber ve domates koyup,diğer tarafta salça kavrulup içine yeteri kadar su koyup kaynatılır,köfte patates dizili tepsinin içine dökülür.
180 derece ısıtılmış fırında biber ve domatesler pişene kadar fırınlanır...
AFİYET OLSUN!

5 yorum:

mormenekselerr dedi ki...

çok harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım..

lezzetadası dedi ki...

harika görünüyor ablacım ellerine emeğine sağlık. sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir görüntü ellerine sağlık sevgiler, selamlar..

özlem dedi ki...

çok nefis harika görünüyor. ellerine sağlık

uyar-dan dedi ki...

güzel arkadaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık görüntüsüyle herşeyiyle çok güzel