14 Eylül 2010

Narince "Kabak tadı etkinliği" Tariflerim:)


http://narince-narince.blogspot.com/
Arkadaşımızın ev sahibeliğini yaptığı bu şirin etkinliğe bir kabak sever olarak katılmamak olmazdı değilmi arkadaşlar...

Kabak yemeği,böreği,kızartması,mücveri,ve daha bilmediğim bir çok değişik şekilde yemeği yapılan bu bitkinin,kendiside,hoştur,lezzetide...
hemde hafiftir,mülayimdir,mideyi yormaz:)

Buyrun benim tariflerimi görün o zaman...

sevgilerimin,selamlarımın yanında arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum:)

KABAK YEMEĞİ



MALZEME:
4 adet kabak.1 orta boy soğan,1 yeşil biber,1 domates,1 çay bardağı pirinç,
1 kaşık domates salçası,tuz,nane,kekik,pul biber,sıvıyağ,1 kesme şeker

YAPILIŞI:
soğan ve biber minik minik doğranıp sıvıyağda kavrulur.
sonra içine soyup orta karar doğradığımız kabaklar ilave edilir,kesme şekerde katılır,bir güzel kavrulur,
misssler gibi kokusu duyulunca,içine küp küp doğradığımız domateste katılır,salçasıda koyulur,yıkayıp bir kenarda beklettiğimiz pirinçte katıldıktan sonra baharatlarıda katıp bir kaç dakika daha kavurup,karıştırarak,içine çok az su koyulur,
göz kararı ama pişince içinde combur combur olmuyacak şekilde,
sonra tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
kaynayınca altıkısılan yemeğimiz,pişmeye hazırdır..
(ben düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyorum yetiyor,fazla bile geliyor.
normal tencerede daha uzun sürebilir..
hoş 4 tane kabakta düdüklü tencerenin dibinde kalıyor ama olsun,
zamandan tasarruf için değer:)

Afiyet olsun:)


KABAK BÖREĞİ


MALZEME:
1 kg.kızartma kabağı,2 bardak yoğurt,2 yumurta,1,kg yufka,1 bardak sıvıyağ,kuru nane,kara biber,pul biber,tuz...

YAPILIŞI:
kabaklar yıkanıp,soyulup rendelenir,suyu sıkılır.
içine bir yumurta kırılır,tuzu,kuru nanesi,karabiber ve pul biber katıp karıştırılır.
yağladığımız tepsiye,yufka serilip,hazırladığımız yoğurt yumurta ve yağlı karışım az gezdirilir,diğer iki yufkada aynı şeklide yapılır,üstüne hazırladığımız kabaklı malzeme koyulur.diğer yufkalarda aynı şeklide üstüne serilip,üzerine kalan yağlı,yoğurtlu,yumurtalı karışım sürüp,önceden ısıttığımız
fırında (175 derece)
kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN!

4 yorum:

özlem dedi ki...

ellerine sağlık. hemen bende etkinlik için bir şet-yler hazırlamalıyım.

Anlayamazsin dedi ki...

selamun aleykum

sanki sana aylarca yazmamisim gibi geliyor.araya bayram girdi,hafta sonuydu falan.gelemedim .

kabak sevmeyen biri olarak,ellerine saglik diyorum:)afiyetler olsun.rahmana emanetsin.haa biz gayet iyiyiz.

yemekbiraşk dedi ki...

gülcancım ikiside nefis olmuş özellikle yemek tam yaz yemeği
sevgiler..

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

merhaba gulcan hanım çıçeği bloga koydum babanıza bır zahmet gösterın adını bılemdeıler gelı boludan almıştı oğlum teşekkürler sevgıler