yapılışını kısaca anlatayım,yada ben susayım resimlerim konuşsun:)
Bizim tarhanamız oldukça güzel olur (muhacir olduğumuz için (bulgaria)
trakyalıyız icabında,başkadır bizim tarhanamız,anadolunun yoğurtlu beyaz tarhanası gibi değildir:)
Az yaptım tarhanamı,tadınla bitsin diye:)
2 kg un,1 kg salçalık kırmızı biber,1 kg domates,4-5 tane soğan,
yarım kilo kadar yoğurt,tuz
önce salçalık biberi,ayıklayıp yıkayıp,domatesle birlikte pişirdim,sonra kevgirden (makarna süzgüsünden) geçirdim.soğanlarıda doğrayıp,onlarıda tencerede öldürdüm (yağsız olarak)
sonra bütün malzemelerimi karıştırıp un ile bir güzel yoğurdum:)
Aynen resimdeki gibi bir hamurum oldu,
sonra onu kapaklı leğenimde sofra bezine sarılı olarak 9 gün beklettim.
ama her gün yoğurdum çünkü kabarıyor,bu kadar hamur 9 gün sonunda neredeyse leğenden taşacak kadar oluyor....
9 günün sonunda leğenden çıkarıp böyle ufak parçalar halinde sofra bezinin üstüne yaydım kuruması için...
bir kaç saat sonra biraz daha ufak parçalara ayırdım,ki iyice kurusun,kolay ufalansın diye....
Sonra elimle iyice ufalayarak,küçülttüm ve alüminyum makarna süzgüsünden eledim,
en son ortaya böyle hali çıktı,(isterseniz mutfak robotundanda geçirebilirsiniz,
öylede aynı şekil oluyor,ama yine kevgirden geçiriyorum...
Afiyetle içeriz inşallah...
Allah afiyetle yemeyi kısmet etsin,
selamlar sevgiler...
yanına turşu olmadan olurmu şimdi bunun der gibisiniz...
e turşularımda oldu zaten..
bakınız:)
Tarifimi sevgili SAFİYE ablamın "YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ" ne ve sevgili NEYRAN arkadaşımın "ÇORBALARIMIZ" etkinliğine gönderiyorum....Kolay gelsinn selamlar,sevgiler :)
12 yorum:
ah be gülcanım,size tarhana yaptım dersin anlatırsın sonra da pişirir bir güzel kendin yersin:( hani bize yapmıştın nasıl yiycez biz şimdi????
şaka bir yana afiyet şifa olsun
ah ah bana memleketimin havasini getiriyorsun cnm valla...annecim de yaptı tarana ama çanakkalede yaptığimiz zamanları özluyorum diyor o da,elin dert görmesin yaninda bi de zeytin ohhhh afiye olsun
Şifa dolu tarhananız süper olmuş ellerinize,emeğinize sağlık. Mevlam sağlık ve huzurla tüketmeyi nasip etsin.
Saygılarımla.
ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor tarhanaya bayılırım.miss miss
canım ellerin dert görmesin inşallah güle güle yemek nasip etsin RABBİM afiyet şifa olsun çok güzel olmuş ellerine sağlık turşularda nefis görünüyolar
çok teşekkürler arkadaşlar...
sevgiler,
susam annem aşkolsun,sen bin otobüse gel ben sana pişiririm çorba:)
ohhhhh değme sobali keyfe şimdi,kayık gibi ekmekleri de vallakizartalim üstunde...biz sobayı kurmadik ama 2 haftaya kurcaz artık baksana çk kiş olcakmiş,sevgiler canm
Es-Selam canım..
Oy ne güzel yapmışsın:) Ellerine,gönlüne sağlık Rabbim sıhhatle,huzur ve esenlikle tüketmeyi nasip etsin,hem yüreğinizi hem içinizi ısıtsın..
Kışa hazırsın desene :)
Sevgi ve selamlarımla
s.a
huuuuu
ellerine emeklerine sağlık
yiyin bakalım afiyet şifa olsun
ama göz hakkı var değilmi hani bana hani bana dermişim
aahh zulum değilmi bu şimdi
bize sonrada kilo alıyoz
Tarifin un tarhanası yayında gülcancıgım ellerine saglıkçok güzelnefis sıcak sıcak olsada içsek şimdi desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı
gülüm ellerine saglık bu sene tarhana yapmıyon galiba gezmekten heeeeeeee
Yaptım yaptım yapmammmı hiç...tarhana yaptım erişte kestim turşularımı kurdum domates soslarımı yaptımmmm,şimdide geziyom,ekliyecem inşallah burayada fırsat olmuyo :)
Yorum Gönder