08 Ocak 2011

Sardalya balığına gellllll:)

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi Gelibolu'nun sardalya balığı,peynir helvası,Mevlevihane'si,lodosu meşhurdur,bende size sardalya balığımla geldim bu sefer:)))



Çok taze misler gibi almış olduğumuz sardalya balığını,ayıklayıp,yıkayıp
ister buğulama ki çok hafif olur,isterseniz kızartabilirsiniz:)
yazsa eğer mangal tercihimizdir:)



Şimdi malum kış olduğu için ben size hem buğulama hem kızartma getirdim,nasip olursa yazın mangalda yaptığımızıda gösteririm:)))

Buğulamasını ben şöyle yapıyorum,bir orta boy soğanı incecik doğruyorum,az sıvıyağla kavuruyorum sonra pişireceğim tepsiye yayıp,üstüne diğer tarafta 3-4 yemek kaşığı sirke,tuz,az zeytinyağ,az karabiber le bir güzel harmanladığım balıkları diziyorum,tepsinin üstüne uygun kapak kapatıp,önce hızlı,sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyorum ocakta,aynı şekilde fırındada yapabilirsiniz:)
çok hafif vede lezetli oluyor.



Kızartmasını ise aynı ayıklayıp,yıkayıp,tuzladığım balıkları unlayıp kızgınyağda kızartıyorum...
Yanınada mutlaka bolca marul salatası,
ellerime sağlık,yiyenlerede Afiyet olsunnn:)

sevgiler,selamlar

Bu tarifimi ayrıca sevgili Safiye ablamın "yöresel lezzetler etkinliğine" gönderiyorum,kolay gelsinnn :)

9 yorum:

orguveyemek-gulsence dedi ki...

Canım ellerine sağlık. ben bayılırım çok severim balığı.Ben buğluma sevmiyorum.Favorim illede kızartma hani zararlı olanı:))

ahsen58 dedi ki...

eline sağlık canım ya çok güzel görünüyor

efeninannesi dedi ki...

ellerine sağlık balım nefis görünüyor hayatım hımmmmmm hani bize balık ancak kendin götürüyon be:)

yemekbiraşk dedi ki...

hımmmm sardalyeee, afiyetler olsun canım... bayılırım yani bende.. ızgarasına özellikle.. denize gidince 5-6 kilo yaparız denizden çıkınca nefis gidiyor:) yengeminde kulakları çınlasın o pişirir biz yeriz:)
kocaman öptüm..

Gelibolu17 dedi ki...

Gülşen,teşekkür ederim canım,bende fazla buğulama sevmiyorum ama arada yemek lazım:)))
sevgiler,selamlar canım:)

Ahsen58,sağol canım:)sevgiler

Efeninannesi,meleğim,sen gel beraberde yeriz:)))öperim,sevgiler.

Yemekbiraşk,sağolasın canım,afiyet şeker olsun sizinkilerde,selamlar:)

efeninannesi dedi ki...

ooo canım acep şimdi pazarda neler yapıyon heee ne alcen kıs pazardan bana heheheheheh

Gelibolu17 dedi ki...

Kıss ne yapcam pazarda,geziyom,bikoşu gittim geldim,ne alsam acaba sana hımm bi düşüneyim,sölerim:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Tarifin yayında sardalya balıgı desdegin için teşekkürler tekrar beklerim tariflerini gülcancıgım

Gelibolu17 dedi ki...

Teşekkür ederim safiye ablam,inşallah peynir helvası tarifide gelecek,ama onu ben yapmadım yapamıyorum çünkü koyun sütü istiyor bizde hazırını alıyoruz,sanada hazır yollarım olurmu :)