22 Ağustos 2011

Ben geldimmm,yepyeni tariflerimle birlikte :)


"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )


Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tariflerimizi yayınlıyoruz :)


Ben geldimm,yeni bir haftaya yepisyeni tariflerle geldim :)
Haftasonu olunca ben pc başına pek geçemiyorum,laf aramısda sıra bana gelmiyor :) Ama hafta içi 7x24 telafi ediyorum ne yalan söyliyim..

Sevgili YETUR bizim için GAZOZLU-MEYVALI TEPSİ PASTASI hazırlamış sağolsun,ellerine sağlık,çok teşekkürler deyip,hemen yayınlıyorum :)
pandispanya:

3 yumurta
1 su bardğı tozşeker
1/2 su bardağı sade gazoz
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı hindistancevizli kekun
krema:
1 kutu 200ml krema
1 poşet krem şanti(toz halde)
1 poşet damla sakızı aromalı creme ole
ve soğuk süt
ayrıca pudra şekeri (damak zevkinize göre)
üzerine:
dilediğiniz meyve ve tart jölesi...
ayrıca pandispanyayı hafifçe ıslatmak için gazoz
pandispanyayı çırpıp tabanı yağlanmış borcamda pişirin.iyice soğutun.üzerini gazoz ile ıslatın.
krema malzemelerini derinbir kaba koyup üstüne ağır ağır süt ekleyin.kremanın yoğunluğunu damak zevkinize göre süt ilave ederek ayarlayın...
soğumuş pandispanyanın üzerine az krema sürüp krema pompası ile şekilli süsleyin.
boşluklara meyva dilimleri doldurun.
üstlerinede tart jölesi sürün. veya az limonlu bal ...meyvalar kararmasın...
dolapta dinlendirin...
dilim dilim kesip buz gibi limonata ile servis yapın...


Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







HATİCE arkadaşım harika bir tarifle yine etkinliğimize konuk oldu sağolsun :)
SAÇ KAVURMA ve  BADEMLİ PİLAV yapmış bizler için,çok teşekkürler canım,,,yarına kalmadan hemen yayınlamak istedim :)
Tarifim '' RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1'' e gidiyor...

Önce saç kavurmayı yapalım :)
-----------------------------------
Bir gece önceden etleri ,soğan,sarımsak ,sıvıyağ ve çok az süt ile marine edelim...Marine olan etler jülyen formunda kesilir ve tencereye veya saç şeklinde tavaya koyulup kendi suyunu salıp çekene dek pişirilir,tereyağ ilave edilip biraz kavrulur..
Domates,biber ,yağ koyulur sebzeler yumuşayana dek pişirilir( etlerle pişince sebzeler çok eridiği için ben ayrı pişirip sonra karıştırıyorum)..Pişen sebzeler etlere eklenir,tuz,karabiber,kekik koyularak birbirine karıştırılır,sebze ve etler birbirine kaynaşması için biraz daha kavrulup servis yapılır..
----------------------------------
Pilavımızı sade olarak pişirelim(bu defa bademleri içine koymadım)


servis tabağımıza alalım,tereyağda kavurduğumuz,badem,üzüm ve kayısıları üzerine koyup saç kavurmamızın yanında afiyetle yiyelim....
Arkadaşımın sayfasındaki diğer harika tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Güzel bir KADAYIF tarifi geldi,sevgili ANNEMİN KIZIYIM göndermiş sağolsun,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,sevgiler,selamlar :)

Malzemeleri:
500 gr. taze Kadayif
500 gr ceviz ici
250 gr Tereyagi
Serbeti icin:
3, 5 su bardagi Seker
3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu
Tarcin
Yapilisi:
Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.
Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.
Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.
200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.
Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Sevgili HATİCE etkinliğimiz için AŞÇI BAŞININ ÇORBASI yapmış,çok teşekkürlerr canım,ellerine yüreğine sağlık,bi koşu geliyorum tarifini almaya :)
MALZEME:
150 gr.kırmızı mercimek
125 gr.tereyağ
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
100 gr.tel şehriye
yarım kg.tavuk
2 yem.kaş un
1 tat.kaş kekik
2 yem.kaş.salça
3 su.bar.su
3 adet domates
karabiber-tuz-kırmızıbiber- arzuya göre nane
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayın.Tencereye yağı koyup ince kıyılmış soğanı kavurun,unu ekleyip biraz daha kavurun..Mercimeği, yeterince su koyup,salçayı ekleyin ve mercimek pişene dek pişirin...Pişen mercimeği blendırdan geçirin,haşlanan tavuğun suyundan ekleyip kaynatın..Diğer taraftan,tel şehriyeyi,ince kıyılmış tavuğu,kıyılmış maydanozu,küp küp doğradığımız domatesi,kekik,biberleri çorbaya ekleyip biraz kaynatalım,kıtır pidelerle servis yapalım..
Artan pideleri fırında kurutup çorbayla değerlendiriyorum.çorba 10-12 kişilik isterseniz siz ölçüyü azaltın,afiyet olsun....
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?









Sevgili adaşım  TATLILAR GÜLCAN'DAN etkinliğimize iki güzel tarifle destek olmuş,kendisine çok teşekkür ediyorum,en kalbi selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum...Hemen tariflerini yayınlıyorum...

EKMEK TARİFİ
Malzemeler
yarim litre ilik süt
tuz
1 tane yas maya
aldigi kadar un
1 tatli kasik toz seker
1 yemek kasik margarin
üzerine
1 yemek kasik süt
2 yumurta
susam
hazirlanisi
Ilik sütü derin bir kabin icersine alin. Mayayi Sütün icersine koyup eritin .
Seker .margarin ve tuzu icersine ilave edin
Elenmis un kullanin yavas yavas hem yugurun unnu ekleyere .
Yumusak bir hamur elde eden degince un ekleyin kati bir hamur olmasin.
Hamurunuzun üzerini örtüp yarim saat mayalanmaya birakin.
Yumurtayi cirpin icine 1 yemek kasik kadar süt katin .
Hamuru 2 ye bölün .
tepsinin üzerine firin kegidi koyup elinizle bastirarak acin üzerine bir catalla veya bicakla sekiller verin..
üzerine yumurtanizi bolca sürün ve susam ekilepip 170 derecede pisirin
AFİYET OLSUN....

FISTIKLI İRMİK TATLISI TARİFİ
malzemeler

500 gram irmik
1/2 litre süt
5 corba kasik tere yag
400 gram toz seker
100 gram yer fistigi
100 gram hindistan cevizi üzerine kullanmak icin
hazirlanisi
Teflon derin bir tencereye tere yagi katin.
Kabuksuz yer fistigini ve irmigi ilave edip orta hateste kavurun sürekli bir tahta kasikla karistirak.
Soguk sütü yavas yavas tencereye katin bir tarafdanda karistirin sürekli.
Toz sekeri südün ardindan ilave edip iyice bir karistirin .
Ocagi kapatip tencereye bir kapak kapatip helvanin 20 dakika kadar dinlenmesi lazim.
Elinize bir er kasik alip yuvarlayin helvanizdan orta kismina fistik denk getirin.
Ben hindistan cevizine beledim top helvalarimi.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Sırada sevgili HATİCE nin gönderdiği PARMAK TATLI var,çok teşekkürler arkadaşım bizi yalnız bırakmadığın için,ellerine kollarına sağlık...hemen yayınlıyorum güzel tarifini :)
MALZEME:
125 gr.oda ısısında tereyağ(1.ci püf noktası)
1 türk kah.fin.sıvıyağ
4 yem.kaş.pudra şekeri(tepeleme)
2 yumurta(ben 1 yumurta kullandım,eğer şeker pare yapılırsa sarının biri ayrılıp üzerine sürülüyor)
1 çay.kaş karbonat(daha güzel kızarmasını sağlıyor ve enfes bir tat veriyor)
1 çimdik tuz
2,5 su.bar un(elenmiş)
ŞERBET:
4 su.bar.şeker
5 su.bar.su
1/4 limon dilimi
bir kaç kaş.irmik (mantolamak için)
YAPILIŞI:
Önce şerbet kaynatılır ve ılıtılır (fazla kaynatmayın hafif kıvamlı olmalı)
Derin bir kabın içine,yağları,pudra şekerini ve yumurtayı koyup mikserle çırpılır (2.ci püf noktası)
malzemeye yavaş yavaş karbonat ve un ilave edilir,önce cıvık gibi görünsede hamur birbirini tutuyor un eklemeyin,hamurdan parçalar alıp parmak şekli verilerek irmiğe bulanır ve tepsiye dizilir...
Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirilir(3.cü püf nokta)kızaran tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetle buluşturulur :) gerekirse ters yüz yapılır..Tavsiye sabah yapılıp akşam yenmesi(şerbeti iyice çekiyor)...
Harika bir tatlı oluyor herkes içine unu kavurup mu koydun diye sordu :)
Yeşim arkadaşım bu hamuru 3,e bölüp şeker pare ve oval tatlı olarak yapmış,üzerine yumurta sarısı sürmüş,sayfasına girip bakabilirsiniz....
Arkadaşımın sayfasındaki diğer leziz tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Şimdi sıradaki tarifi sevgili ÜMMÜABDULLAH gönderdi sağolsun,ismide pek şık bir tatlı :)
teşekkürler arkadaşım ellerine sağlık,sevgiler,selamlar :)


Gerekli malzemeler:

2paket kremşanti
1 su bardağı süt
1kutu(250g) labne peyniri
1kutu Condensed milk
1 kutu (qışta)ama burada olmadığı için 150gr. kaymak kullandım
2 paket Petibör bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağında eritilen1 çorba kaşığı granül kahve
Üzerini süslemekiçin
150 gr. sütlü çikolta
badem, fıstık vs...
Kremşanti bir bardak sütle iyice çırpılır. Diğer bir kabta labne peyniri,Condensed milk ve 150gr. kaymak güzelce karıştırılır. Karışım kremşantiye eklenerek birkaç dakika daha çırpılır.
Uzun yada Kare büyükboy borcama bisküviler tek kat dizilir. Yarım kaşık su ve kahve kaışımıyla hafif hafif ıslatılır.Üzeri kremşantili karışımın birkısmıyla kapandıktan sonra aynı işleme malzemeler bitinceye kadardevam edilir.
Çikolatalar benmari usülü eritilir ve sıcak su yardımıyla soyulan bademlerle beraber tatlının üzeri süslenir. Kıvama gelmesi için dolaba kaldırılır.
Tatlıyı en az 4-5 saat erkenden hazırlarsanız hattabir gece önceden, daha güzel sonuç verir. Afiyetle de yenilir....
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Şimdi sırada sevgili ÖZGEN in gönderdiği PATATES KASESİNDE TAVUK SOTE tarifi var,çok teşekkürler canım emeklerine sağlık,selamlar,sevgiler :)
Malzemeler:
Tabanı için:
4 adet irice közlenmiş patlıcan
limon, zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
Patates çanakları için:
4 adet patates (ben 3 kişi için 4 tane kullandım)
tuz
kızartmak için sıvıyağ
delikli derin kepçe
sote kısmı için:
500 gr jülyen doğranmış kemiksiz tavuk budu (dana, kuzu eti de olabilir, hatta ufak top köfteler de yapabilirsiniz )
3 diş sarımsak
zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 kaşık limon suyu
2 kaşık soya sosu
1 tatlı kaşığı salça
7-8 tane sivribiber ve kırmızı biber
Yapılışı:
Önce arkadaşlar közlenmiş patlıcanlarınızı incecik kıyın ve hemen kararmaması için limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. İçine dilerseniz 1 adet minik küp doğranmış domates ekleyin ve bir kenara alın.
Sonra patates çanaklarınız için çiğ patatesleri rendeleyin sularını iyice sıkın. Delikli süzgeç gibi kepçeye rende patatesi kepçeyi kaplayacak kadar yerleştirin. Bol sıvıyağı derince bir tavada iyice kızdırıp tuz serpin ve kızgın yağa patatesli kepçeyi koyun, üstüne de normal bir kepçeyle bastırın ki patates kasesi daha çukur dursun.
Her tarafı kızarana kadar patatesleri tavada tutun.
Sonra çıkarıp biraz ılınınca ters çevirip hafif vurarak patates kasesinin çıkmasını sağlayın.
İstediğiniz sayıyı tamamlayana kadar işleme devam edin.
Sote için tavuk etini zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik, şeker, limonsuyu, sarımsak ve salça ile karıştırıp biraz bekletin.
Sonra onu da kızgın az yağlı tavada kavurun. Pişmesine yakın soya sosu ekleyin,bir kaç dakika sonra ocağı kapatın.
Servis yaparken önce tabana patlıcan üstüne patates kasesi, kasenin içine de tavuk sote koyun.
Bu arada dilediğiniz kadar sivribiber ve kırmızıbiberi bütün olarak kızartın, yemeğin yanlarında servis yapın.
Dilerseniz üzerine domates sos pişirip gezdirin. Yanlara da bir kaç kaşık katı yoğurt koyun.
Bu kadar arkadaşlar, biraz aşamalı ama çok lezzetli ve doyurucu bir yemek. Sebzesi, eti, karbonhidratı hepsi içinde. Çanak biraz kızardığı için kalorili ama olsun her zaman böyle kızartmalar yapıp yemiyoruz. Arasıra değer :)
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın, bütün güzellikler sizlerle olsun
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sıradaki tarif sevgili ANNEMİNKIZIYIM tarafından gönderildi,MİSKETLİ SPAGETTİ,çok teşekkürler canım,ellerine yüreğine sağlık....sevgiler....
Malzemeleri:
1 paket 4 bir arada Spagetti(spagetti, salcasi, baharati ve peyniri)
2 yemek kasigi Zeytinyagi
300 gr kiyma
Tuz, Karabiber, pulbiber
1 yemek kasigi Tereyagi
Yapilis:
Spagetti pakette tarif edildigi üzere pisirilir.
Bu arada Kiyamanin icine tuz ve karabiber ilave edilip güzelce yogrulur. Yoğrulan kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar koparilip iki el arasinda yuvarlanir. Arada el su ile islatilirki kiyma ele yapismasin. Yuvarlanan kiymali misketler tereyagi konmus tavada kizartilir (veya yaglanmis firin tepsisine dizilir ve firinda 200 derecede 30 dakika pisirilir).
Pisen spagettinin suyu kücük bir tencereye süzekten süzülür.
Spagettinin ben suyunu dökmem ve sosu icin kullanirim, yaklasik 1 su bardak suyuna, paketteki salca ve baharatlar karistirili, 2 yemek kasigide zeytinyagi ilave edilerek bir iki tasim kaynatilir.
Spagetti tabaklara taksim edilir üzerine salcali sosu ve en üstede et misketler eklenir, istege göre paketteki peynir rendesi de eklenebilinir.
Afiyet Olsun!

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer leziz tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Şimdi sevgili REYHAN ın gönderdiği TAVUK BÜRYAN ve REYHAN SALATASI tarifini yayınlamak istiyorum,çok teşekkürler diyorum arkadaşıma,sevgiler,selamlar olsun,ellerine sağlık :)
MALZEMELER


2 su bardağı pilavlık pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
nane(bol olsun)
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
tuz
1 dilim limon
3,5 su bardağı tavuk suyu
4-5 adet tavuk baget
HAZIRLANIŞI
öncelikle tavuklarımızı içine bir tutam maydanoz,birkaç tane defne yaprağı,bir küçük havuç,karabiber ve tuz kattığımız suda haşlıyoruz.suyuna kattığımız baharat ve sebzeler hem tavuk suyunun lezzetine lezzet katar hemde ağır kokusunu alır.haşlanan tavukları ayrı bir tabağa alıp suyunu ince bir süzgeç yada tülbentle süzüp onuda bir köşede bekletin..
diğer tarafta yağlarımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim.ardından rendelenmiş domateside ekleyip biraz daha kavuralım ve iyice yıkanmış pirinçleride attıktan sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
en son tuzunu ve baharatlarınıda ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
hafifçe yağladığımız borcam yada fırına dayanıklı seramik fırın tepsisine pilavımızı dökelim ,üzerini düzeltelim.(fırın tepsisi mutlaka kalın bir tepsi olmalı.bu nedenle ya borcam yada seramik dedim).
haşlanmış ve suyu süzülmüş butları yağsız teflon bir tavada biraz kızartalım ve tepsiye döktüğümüz pilavın üzerine yerleştirelim...
tavuk suyunu ilave edelim.ortasına bir limon dilimi yerleştirip,önceden ısıtılmış fırının alta yakın,tamda alt olmasın(bunu söylememin nedeni üste çok yakın olursa büryanın üzeri kuruyabilir)
kısmında 200 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
eğer suyunu çektiğinde pirinçler biraz diri geldiyse azıcık daha suyu eşit bir şekilde tepsiye gezdirebilirisiniz..
büryan bu kadar ılık yada sıcak olarak servis edelim..



MALZEMELER
semizotu
kuzu kulağı
taze reyhan
maydanoz
dereotu
taze soğan
kıvırcık
taze nane
dilerseniz roka,tere yada başka yeşillikler katabilirsiniz..
tuz
limon
sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
ben yeşil soğan hariç tüm malzemeyi elimle doğradım,e madem bu kadar yeşilliği bir arada yiyeceğiz ve vitamin umacağız,o halde bıçak değdirip vitaminleri ölmesin dedim:))
hepsini harmanlayıp yağını tuzunu ve limonunu kendinize göre ayarlayıp, büryanın yanında sunabilirsiniz..
AFİYET,ŞEKER OLSUN...
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Sevgili arkadaşım ZEYNEP güzel bir tarif göndermiş etkinliğimize,çok teşekkürler canım,fakat mailime haber verdiği için ben geç gördüm,özür diliyorum kendisinden ve hemen yayınlıyorum,sevgiler,selamlar :)

2 BARDAK ILIK SU
2 BARDAK ILIK SÜT
2 YKAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 Ç.BARDAĞI SIVIYAĞ
2 Ç.KAŞIĞI TUZ
1PK YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN.
SU VE ILIK SÜTÜMÜZLE MAYAYI ERİTELİM.
DİĞER MALZ. EKLEYELİM.
YUMUŞACIK BİR HAMUR ELDE EDELİM.
HEMEN ŞEKLİNİ VERELİM.ŞEKLİ VERİLEREK 1 SAAT MAYALANDIRALIM.
1 SAAT SONUNDA
ÜZERİNE ::::
1 Ç.BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA SARISI
TYAĞ PARÇALARI
SÜRELİM.
180 DERECEDE PİŞİRELİM...
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNNNNNNN..........
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çay kaşığı tuz
1 kilo un
1 paket instant maya (ya da 2 yemek kaşığı toz kuru maya, ya da 1 paket 42 gr. lık yaş maya)
Üzeri için 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, çörek otu
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Şimdide sevgili HATİCE nin gönderdiği CEVİZLİ BÖREK var,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,sevgiler,hemen yayınlıyorum :)
Minişimin yaptığı bu enfesss böreği paylaşmak istiyorum,tarifi ''RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1''e gidiyor....

MALZEME:
1 kg. yufka
1/kg. kıyma
1 çay.bar. ince bulgur
1 çay.bar. sıcak su
1,1,5 su.bardağı kıyılmış ceviz
2 adet yumurta
galeta unu ve sıvıyağ(kızartmak için)
YAPILIŞI:Kıyma biraz sıvıyağda kavrulur,sıcakken içine 1 çay.bar bulgur ve 1 çay.bar kaynar su koyulup kapağı kapatılır..Soğuyan kıymaya ceviz,tuz,karabiber ekleyip karıştırılır,içimiz hazır:)
Yufkalar düz bir zemine açılır,yumurta akları iyice çırpılıp biraz su ile karıştırılır ve yufkanın üzerine sürülür..Yufka ay şeklinde katlanır,5 parçaya bölünür,kalın bölümüne iç malzemesi koyularak sıkıca sarılır..Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır..
Yumurta sarıları çırpılır,börekler önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulanarak kzgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır ,biraz yağlarından kurtulunca afiyetle yenilir..
Krep tadında enfes bir börek.....
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?










Ve sevgili CAFEZEY bizler için FALAFEL tarifi göndermiş,adını hiç duymamıştım,çok merak ettim şimdi nasıl bir yemek olduğunu,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,hemen yayınlıyorum :)
Hımmm Lübnan'a ait bir yemekmiş,Türkiyede Nohut köftesi diye biliniyormuş,,,çok güzel yaaa,çok beğendim :)
Malzemeler :
600 gr nohut bu miktar aksamdan islatilmis ve süzülmüs halidir (hazır konserve de olabilir)
1 kuru sogan
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi kimyon
1 yemek kasigi kisnis
1 yemek kasigi tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
yarim çay kaşığı karanfil
maydanoz
Un ve galete unu (orjinal tarifinde yok ama ben biraz ekledim)
kizartmak icin sivi yag
Hazırlanışı:
Nohutu yikayip aksamdan islatin. Süzülmesi icin bekletin geri tüm malzemeyi rondoya koyup iyice çekelim. Ben biraz galete ve un ekledim. Aslında orjinalinde yok, böylelikle dağılmamasını garanti altına almış oldum. Daha sonra cevizden biraz büyük köfteler hazirlayip kizgin yagda kizartin.
sos malzemesi ise söyle
yaklasik 300 gr yogurt
2 yemek kasigi mayonez
2 dis sarimsak
1 kahve kasigi nane
1 cay kasigi cöri
tuz
Tüm malzemeyi karıştırın isteğe bağlı olarak köftenin üzerine döküp afiyetle servis yapın.
Afiyet olsun.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Şimdi sırada bekleyen tarifi sevgili MAMONTENKA gönderdi sağolsun :)
Teşekkürler canım,ellerine sağlık,sevgiler,selmalar,hemen yayınlıyorum :)
Malzemeler; Afiyet olsun =))
1.5 su bardağı yeşil mercimek
•1 kuru soğan
•1 yemek kaşığı salça
•Kırmızıbiber
•Karabiber
•Bir tatlı kaşığı tuz
•1 şişe soda
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2 yumurta
•6 adet yufka (1 kg)
Yapılışı;
•Önce mercimekleri haşlıyoruz, suyunu süzüyoruz.
•Soğanı ince ince doğrayıp bir tavada 2 kaşık zeytinyağı ile kavuruyoruz.
•Süzdüğümüz mercimekleri ve baharatları ve salçayı da soğanın üzerine ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
İçimiz hazır, şimdi sıra yufkalarda : )
•Sodayı, sıvı yağı ve yumurtaları bir kapta iyice karıştırıyoruz.
•Açıp serdiğimiz yufkanın üzerine bu karışımdan sürüp üzerine ikinci yufkayı sürüyoruz
•İkinci yufkadan sonra da aynı işlemi uygulayıp üç katlı yufka elde ediyoruz ve bu yufkayı sekize ya da on ikiye bölüyoruz
•Böldüğümüz dilimlere mercimekli harçtan koyarak üç katlı sarıyoruz.
•Kalan üç yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz.
•Sardığımız böreklerin üzerine artan karışımı sürüp susam serpiyoruz ve 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Evvet,şimdide sevgili MUKO nun gönderdiği PATLICAN SOSLU MAKARNA var,soğutmadan hemen yayınlıyorum,elleirne sağlık canım,çok teşekkürler,her zaman bekliyorum...
İÇİNDEKİLER:
Bir paket makarna
2 patlıcan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 soğan
3 diş sarımsak
sıvı yağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI;
Makarna suda haşlanır,üzerine soğuk su tutularak süzülür.Ayrı bir yerde soğan küp küp doğranır sote edilir,içine yeşil ve kırmızı biber eklenir sote edilmeye devam edilir,kabuklarını soyduğumuz yine küp küp doğradığımız domatesler ilave edilir ve iyice kavurulur.Ardından yine küçük küp şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir ,sarımsak ,karabiber ve tuzu eklenip pişirilmeye bırakılır.servise yakın makarna ile karıştırlır. AFİYET OLSUN...
NOT:içine kıyma ilave edilerekde yapılır oda çok güzel oluyor
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görebilmek için lütfen





Şimdi sırada sevgili SAFİYE ablamın gönderdiği ERİK KOMPOSTOSU var,bu sıcaklarda çok iyi geldi inanki bu tarif,eleirne sağlık canım,çok teşekkürler,hemencecik yayınlıyorum :)
MALZEMELER
1 kg. Bardak Eriği
2 Su Bardağı Şeker
10 Su Bardağı Su
YAPILIŞI
Su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır.Eriklerde temizlenerek çekirdekleri çıkarılır. Kaynayan suyumuza erikleri atarak eriğin rengi suya çıkana kadar kaynatılır.Rengi suya çıktıktan sonra ateşten alınır.Soğuk olarak servis ediniz.
Afiyet Olsun…
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Sevgili ÇOK ZARİF İŞLER etkinliğimize DOMATES DOLMASI ve KREMALI REVANİ göndermiş,kendisine çok teşekkür ediyoruz,sevgiler,selamlar,her zaman bekleriz :)
hemen tariflerine geçiyorum :)
Kıyma et,soğan, maydanoz,,tuz ,salça,yağ baharatlar isteğe bağlı
Soganları ince dograyıp yagda soteleın pembeleşince etini katıp birlikte kavurun içerisine salça,ve baharalarını ekleyın pişirin.
diğer tarafta domateslerim içlerini çok inceltmiyecek sekilde oyun ve hazırladığınız kıymalı harcı içine doldurun.tepsiye dizin içine biraz salcalı ılık su lave edın ve fırına verın 35 dk 170 derecede pişirin.afiyet olsun


malzemeler
3 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu,vanilya
kreması için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
3,4 damla sıvı limon aroması
şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
yapılısı
Revani için yumurta ve şekeri mikser ile karıştırın.
Un,irmik ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma ekleyin.
Sıvı vanilyayı da ilave edin ve karıştırın.
Büyük boy kelepçeli kalıbın zeminine göre yağlı kağıt kesin ve yerleştirin.
Revaniyi dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker,limon ve suyu tencereye alın kaynamaya bırakın.
Kreması için;
süt,şeker,un ve nişastayı ayrı bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra margarin ve sıvı limon aromasını ilave edin bir kaç dakika karıştırın.
Revani soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye kesin.
Servis tabağına kelepçeli kalıbı tekrar oturtun ve revaninin alt parçasına kalıba yerleştirin.
Şerbetin yarısı ile revaniyi ıslatın.(Şerbet sıcak)
Kremasını üzerine yayın ve kaşıkla her yerine gelecek şekilde düzeltin.
Revaninin diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan şerbetin tamamını üzerine dökün.
1 saat dışarıda şerbetini çekmesi için bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Üzerine antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
Buzdolabında beklemesi gereken bir tatlı soğuk soğuk bu sıcaklarda çok nefis. afiyet olsun
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Şimdiki tarifimiz sevgili SOFRA KEYFİM den geldi,kendisi bizler için TAHİN HELVALI YUFKA TATLISI yapmış,sağolsun,ellerine sağlık canım,sevgiler,selamlar olsun...Derhal yayınlıyorum :)
MALZEMELER
yufka
tahin helvası
üzeri için pudra şekeri
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
yufkaları 3,4 parmak eninde uzun uzun kesin ,helvanızı ezin 1 yemek kaşığı kadar yufkanın ucuna koyup üçgen şeklinde sarın sıvı yağda kızartın üzerine pudra şekeri ekip sıcak sıcak servis yapın
balık arkasından servis edebileceğiniz kolay nefis bir tatlı
Arkadaşımın sayfasındaki diğer leziz tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Oyyyy tam çıkıyordumki ( evimi süpürmem lazım 11 de mukabelem başlıyacak malum,jet hızıyla işleirmi bitirmem lazım o saate kadar) cbox ta sevgili fatoş ablamın mesajını gördüm,tarifim var alırmısın diyordu,öğleden sonraya kalmasın diye bi koşu gidiyorum almaya,yani koştur koştur zayıflamışmıyımdır acaba :)
Ama olsun seviyorum ben böyle mubarek Ramazan ayında tatlı telaşlı koşturmaları :)
YASEMİNLERİM bizim için Kıbrıs'a özel bir yemek FIRINDA TAVUK KALÇALI PATATESLİ KEBAP yapmış,hımm nefis görünüyor,elerine sağlık canım,teşekkürler,selamlar,sevgiler :)
Malzemeler;
6-Tane iri patates.
8-Adet kalca tavuk .
1-Adet iri bas sogan..
2 -Tane kirmizi domates.
2-Tane yesil biber.
1/2- Bardak sivi yag
. Bizaz tuz, biraz karabiber,
biraz kekik,ve ya kimyon.
2- 3- Bardak su
. 1-Kasik domates salcasi.
YAPILISI;
Once tavuk kalcalari yikanir guzelce limonlanir . patatasler soyulup yikaninca iki veya dort parcaya kesilir bir tepsiye yerlestirilir biberlerimizi de yikayip dort parcaya keserek malzemeye karistirilir bir bardak suda salcamizi eritip malzemenin uzerine dokelim yagimizi baharatlarimizi da koyup tekrardan uzerine su ilave edelim patatesleri ortecek sekilde soganlarimizi ve domateslerimizi ince ince kesip tarifimizin uzerine koyalim arzunuza gore kapatilir sinide olursa uzerini kapatmadan da pisirilir .160 veya 180 derece isnmis firina verip pisirelim en az 1-saat icinde veya 1-1/2 saat icinde yemegimiz pismis olacak arkadaslar pistikten sonra sicak servis yapilarak afiyetle yiyebilirsiniz kibrista her evde yapilan bir yemek turudur denemenizi tavsiye ediyorum canlarim hayirli bereketli sofralar dilerim afiyet seker sevgiler:))


Fatoş ablamın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerinden haberdar olabilmeniz için







Bizi yalnız bırakmayan bir diğer gönül dostumuz sevgili BAHAR ÇİÇEĞİ sağolsun  MANTARLI TAVUK SOTE ile destek olmuş etkinliğimize,çok teşekkürler canım,selamlar,sevgiler olsun :)
500 gr tavuk gögsü
200 gr kültür mantar
1 adet kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil dolmalik biber
1 adet sogan
karabiber,kirmizi tozbiber, pul biber,bir dis sarimsak
siviyag,tuz
Tavuk gögsü kusbasindan biraz daha büyük sekilde kesilir.
Tavaya siviyag konur yemeklik dogranmis sogan pempelesinceye kadar kavrulur,tavuk eti eklenerek sotelenir.
Kirmizi ve yesil dolmalik biberler,yikanmis ve ince kesilmis mantarlar ilave edilerek sotelenir.Baharatlar ve tuzu eklendikten sonra suyunu cekinceye kadar pisirilir.



Arkadaşımzın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Yokluğumda özellikle sevgili HATİCE arkadaşım yalnız bırakmamış,maşallah arı gibi :) Ramazan boyunca tüm tariflerinin etkinliğimiz için olacağını zaten daha öncede söylemişti,çok teşekkürler canım,ellerine kollarına,güzel gönlüne sağlık...diyerekten,tek tek basaraktan,bade süzerekten,geliyorum biriken tariflerini almaya,gecikme için tekrar özür dilerim :)
Bakalım sırasıyla,ardarda yayınlıyorum güzel tariflerini...



Kırmızı biberler közlenir,istenilen sebzelerden( ben patates,patlıcan ve biber kullandım ) kızarma yapılır,domates sos ile karıştırılarak biberlerin içine doldurulur,zevkinize göre süslenip servis yapılır...



Hem görünümü şık hemde tadı leziz bir z.yağlı masanızdaki yerini alsın :) :).....


Tarifim ''RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1'' e gitsin :)








Aaaahh bu tatlılar :)bu aralar muhallebili tatlılara takıldım :) kadayıfın içinede koydum mmm çok güzel oldu :)tarifim ''RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1''e gitsin...


MALZEME:

400 gr. yaş kadayıf
eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı
MUHALLEBİ:
1,5 su.bar.süt
1,5 yem.kaş.mısır nişastası(tepeleme)
5 yem.kaş.şeker
ŞERBET:
3 su.bar.şeker
2,5 su.bar.su
çeyrek dimon dilimi
YAPILIŞI:
Sütün içine malzeme koyulup muhallebi pişirilir ve soğutulur...(damak tadına göre muhallebiye,vanilya,portakal veya limon kabuğu rendeside koyulabilir)..
Kadayıf yağ ile iyice karıştırılır,kadayıftan bir parça alınıp kahve fincanın tabanına ve kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir,bir tatlı kaş.muhallebi koyulup kenarlarındaki kadayıflar üzerine kapatılır,biraz sıkıştırılıp fırın tepsisine çevrilir...
Şerbet kaynatılır( kaynadıktan sonra 3-4 dak pişirilir)..Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilen kadayıflar fırından çıkarılır,ılıtılır ve soğuğa yakın ılık şerbet dökülür....










Milföyle oynamayı çok seviyorum :) milföylerim,RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1'' e gidiyor :)

İkili milföyler boyuna dörde bölünür,üzerine yumurta sarısı sürülüp,haşhaş veya susama bulanıp aynı yöne bükülür (aynı yöne bükülürse susamlı veya haşhaşlı bölümleri aynı yöne denk gelir )...Önceden ısıtılmış fırında kızaranada dek pişirilir.....

 
Arkadaşıma birbirinden güzel tarifleri için çook teşekkürler,,,
lütfen sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için BİR TIKLARMISINIZ?

3 yorum:

muko dedi ki...

TARİFLERİN HER BİRİ AYRI GÜZELLİKTE YAPAN ARKADAŞLARIN ELLERİNE SAĞLIK VE BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN ARKADAŞLAR SİZE DE ÇOKK TEŞEKKÜRLER

YENİ BİR TARİFİM SİZİN TARAFINIZDAN ALINMAYI BEKLİYOR EFENİM KOLAY GELSİNNNNN

Zeymu Rabolli dedi ki...

Kolay gelsin sevgili arkadaşım Sayfamda seni bekleyen yeni bir tarifim var.

Atike Momini Ziya dedi ki...

Canım ben geldim,maşaallah dolu dolu güzel tarifler var bu etkinlikte...bende yeni adreste yeni bir tatlı tarifiyle katılmak istiyorum bu güzel etkinliğe... alırsan sevinirim .. sebgilerle kolaylıklardiliyorum...