"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )
Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği için gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tarifimizi yayınlıyoruz :)
Offf,offf,of tarifleriniz yağmur gibi yağmaya devam ediyor :) Ne güzel çok teşekkürler,Ramazan ayının bereketi eksik olmaısn sofralarınızdan inşallah :)
Şimdi sevgili LEYLA bacım göndermiş bir tarif,bakalım hemencecik ne yollamış bize?
PİZZA aaaaa pizza yapmış bize elerine sağlık,teşekkürler deyip geçiyorum tarifine :)
Bu kadarcıkmıııı,e bu bana yetmez :) dediğimi duyar gibi olmuş,herhal malum olmuş olacakki ardından tepsisiyle yayınlamış :)
Malzemeler
1 adet yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuztereyağı
kibrit kutusundan küçük pakmaya
sucuk ,zeytin ,domates, biber, kaşar peynir, salça,
Hazırlanışı :
Ilık süt ile maya eritilir.Yumurta,erimiş tereyağı , şeker, tuz, un eklenerek hamur yapılır.Mayalanması beklenir.Yağlanmış tepsiye hamur yerleştirilir.Üzerine sulandırılmış salçadan dökülür ve sucuk, biber, zeytin de koyulur fırına verilir pişmesine yakın kaşar peynir koyulup beş dak .daha fırında pişirilir.
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Şimdiki tarifi sevgili İSMEHAN göndermiş,kendisine çok teşekkür ediyorum,selamlarımı gönderiyorum :)
KADAYIF TATLISI yapmış bizim için :) hiç bekletmeden hemen tarifini yayınlıyorum.
MALZEMELER
300 GR KADAYIF(ARZUYA GORE MIKTARI COGALTIN)
YARIM SU BARDAGI TAHMINI SIVIYAG(AZ GELIRSE BIRAZ DAHA ILAVE EDEBILIRSINIZ BEN COK YAGLI OLASIN DIYE AZ KULLANIYORUM.TEREYAG ILEDE GUZEL OLUYOR)
DOVULMUS CEVIZ
300 gr kadayıfı ınce ınce kıyın. tahmını yarım su bardagı sıvıyagla harmanlayın ve sut fıncanlarının içine az kadayıfı elınızle sıkıca bastırın cevız koyun ve tekrar kadayıf ılave edın sıkıca fıncana bastırın ters cevırıp fırın kabına sırasıyla dızın. dıger kadayıflarıda aynı sekılde tamamlayın . fırını 200 c getırın ısınmıs fırında pempelestırın.
3-4 damla lımon suyu kaynadıktn 10 dk sonra kapatın ve sogumaya bırakın.
sıcak kadayıfa daha onceden hazırlanan soguk serbetı verın. ve uzerıne tepsı kapatarak dınlendırın.
NOT: TAZE KADAYIFI ALDIKTAN SONRA AGIZI ACIK OLARAK TEZGAHTA BIR MUDDET BEKLETIN.BIRAZ KURUSUN SONRA KESME TAHTASINDA INCE INCE KIYIN)
300 GR KADAYIF(ARZUYA GORE MIKTARI COGALTIN)
YARIM SU BARDAGI TAHMINI SIVIYAG(AZ GELIRSE BIRAZ DAHA ILAVE EDEBILIRSINIZ BEN COK YAGLI OLASIN DIYE AZ KULLANIYORUM.TEREYAG ILEDE GUZEL OLUYOR)
DOVULMUS CEVIZ
300 gr kadayıfı ınce ınce kıyın. tahmını yarım su bardagı sıvıyagla harmanlayın ve sut fıncanlarının içine az kadayıfı elınızle sıkıca bastırın cevız koyun ve tekrar kadayıf ılave edın sıkıca fıncana bastırın ters cevırıp fırın kabına sırasıyla dızın. dıger kadayıflarıda aynı sekılde tamamlayın . fırını 200 c getırın ısınmıs fırında pempelestırın.
SERBETI :
2,5 su bardagı seker
2,5 su bardagı su 3-4 damla lımon suyu kaynadıktn 10 dk sonra kapatın ve sogumaya bırakın.
sıcak kadayıfa daha onceden hazırlanan soguk serbetı verın. ve uzerıne tepsı kapatarak dınlendırın.
NOT: TAZE KADAYIFI ALDIKTAN SONRA AGIZI ACIK OLARAK TEZGAHTA BIR MUDDET BEKLETIN.BIRAZ KURUSUN SONRA KESME TAHTASINDA INCE INCE KIYIN)
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Şimdi sıradaki tarifi pek sevgili NASİBİM-PORSELENDEMLİK göndermiş,kendisine çok teşekkür ediyorum,sevgilerimi gönderiyorum :)
Kendisi bildiğiniz gibi "Porselen demlik çay saati etkinliği" ni ve "İftar bereketi etkinliği"ni ilk defa bizlerle tanıştıran kişidir,kendisiyle çok etkinlik yaptık,etkinlikler sayesinde yepyeni blogcu dostlar edindik,
hatta ben daha "porselen demlik çay saati etkinliği" ve "iftar bereketi etkinliği" için kendisine yardımcı olmazdan evvel,etkinliklerine tarif gönderirken asıl blogum olan gelibolu17 de yayınlıyordum tariflerimi,sonra baktım elişi ve yemek bir arada olmuyacak burayı açmaya karar verdim,bu sebeple gelibolu17/midedenkalbe doğmuş oldu,onun sayesinde bugünlere geldik :) Kendisine ne kadar çok teşekkür etsem azdır,gene büyüklüğünü gösterip bize SARAY BÜZMESİ ile destek olmuş :)
Çok uzattım ama kusura bakmayın,öyle olması gerekiyordu,buyrun tarif aşağıda...
Hamur Malzemeleri:
1 çay bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke
Şerbet için;
1.5 Bardak su
2.5 Bardak şeker 3.Yarımdan daha az limon.
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.
Yapılışı:
Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
Hemşomun sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Evet arkadaşlar sevgili MUKO bizler için bu seferde çok harika ISPANAKLI BAKLAVA BÖREĞİ yapmış,çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık canım,diyerek geçiyorum tarifine :)
İÇİNDEKİLER:
Nişasta
Nişasta
250 gr terayağı
Hamuru İçin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
İç Malzemeleri:
Yarım kilo ıspanak
göz kararı lor peyniri
sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir...AFİYET OLSUN...
Arkadaşımızın sayfasındaki,diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Kendisini öpüyorum kocaman sevgilerimi gönderiyorum :) maşallah canım....
SÜTLÜ NURİYE ve KAYMAKLI REVANİ yapmış bizler için....
sütlü nuriye ile başlıyorum,sonraki tarif kaymaklı revani,karışıklık olmasın :)
sütlü nuriye ile başlıyorum,sonraki tarif kaymaklı revani,karışıklık olmasın :)
Malzemeler:
10 Yaprak baklavalık yufka
125 gr (yarım paket) tereyağ
1 Kase çekilmiş ceviz
Şerbeti:
1,5 Su bardağı su
0,5 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı şeker
1 Çimdik tuz
Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla sütlü nuriye yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Tereyağını erittim. Yarımışardan 20 yaprak yufkam olmuş oldu. İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 6 yarım yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yarım yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz. Son kalan 6 yarım yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Sütlü nuriyeyi bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Su kaynarken arada şeker erisin diye karıştırıyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor. Şerbet ılık, tatlı ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz.
Malzemeler:
3 Yumurta
3 Fincan şeker
3 Fincan un
1 Paket kabartma tozu (Ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)
3 Fincan yoğurt
3 Fincan irmik
1 Limon kabuğu rendesi
Üstüne:
Hindistan cevizi rendesi
Şerbeti:
6 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Kaymak:
1 Poşet Dk Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 Su bardağı süt
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra kekin diğer malzemelerini ekliyoruz ve çırpıyoruz. Altını az yağla yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırından pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırın. Temiz çıkarsa tamamdır.
Keki fırından çıkarıyoruz. Kek soğurken şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye malzemeleri katıp ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra bir süre daha ocakta kaynıyor. Sonra altını kapatıyoruz ve şerbetin ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra keki dilimliyoruz ve şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Kaymak ise kutusunun üzerinde yazan tarife göre hazırlanıyor, streçe sarıp buzluğa atıyorsunuz ve donduktan sonra böyle dilim dilim kesip servis ederken revani dilimlerinin üzerine koyuyorsunuz. Oh mis. Aslında şimdi yazın dondurma ile de harika gider.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Sevgili arkadaşımız MUHABBET SOFRASI çok cömert sağolsun bütün tariflerini hiç kıskanmadan bizimle paylaşmak istemiş,kendisine çok teşekkür ediyoruz :) Sevgilerimizi gönderiyoruz,ellerine sağlık canım :)KIYMALI MAKARNA yapmış bu kezde,harika görünüyor,inanmazsanız bakın görün :)
MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet siviri biber
100 gr. kıyma
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
Soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın.
Tereyağını eritip soğanı ve sarımsakları kavurun.
Kıymayı ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
Havucu rendeleyin, biberleri ince ince doğrayın ve tencereye aktarın.
2 dakika kavurup salçayı ilave edin.
Salçanın kokusu çıkınca tuzu ve karabiberi ilave edip çok az sıcak su ilavesiyle sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler yumuşayıp suyunu çekince makarnayı ilave edip harmanlayın.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Sevgili BADEM ÇİÇEĞİ bizim için GALETA UNLU POĞAÇA yapmış,çok teşekkür ediyorum kendisine,sevgilerimi gönderiyorum :)
Ve hemencecik geçiyorum tarifine...
HAMUR İÇİN
250 gr margarin
1çay bardağı [yonca]sıvıyağ1 çay bardağı yogurt
1 adet yumurta akı
5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI
2 adet haşlanmış patates
1 kase peyaz peynir
maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta sarısı
1 su bardağı galeta unu
YAPILIŞI
Öncelikle haşlanmış patatesi çatalla ezelim, beyaz peynir , karabiber, pulbiber,tuz,maydanoz bunlarıda ilave edip karıştırın.Ayrı bir kapta hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartmatozu,un ve tuzu hepsini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde açalım iç malzemesini koyup şekil verin.Yumurta sarısı sonrada galeta ununa batırıp yağlanmış tepsiye dizelim. Üzeri kızarana kadra önceden ısıtılmış fırında pişirelim.Pogaçaların tepsiye gelen kısmına yumurta sarısı sürmeyin yoksa tepsiden çıkaramazsınız.
Afiyet olsun
Arkadaşımızın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Sevgili MAMONTENKA sağolsun bizler için yepyeni bir tarif hazırlamış.
Provençal Soslu Fettucini yapmışgöndermiş,bakalım adı çok değişik ama kendisi nasılmış merak ettim,hemen yayınlıyorum :) Teşekkürler canım,selamlar :)
Malzemeler;
•3 su bardağı un
•Yarım su bardağı su
•1 yumurta
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
•Yukarıda yazdığım malzemeleri beraber iyice yoğurarak sıkı bir hamur elde ediyoruz.
•Elde ettiğimiz hamuru 4 parçaya bölüyoruz.
•Parçaları sırayla alıp, unlayarak çok ince olmayacak şekilde yufka açıyoruz.
•Açtığımız hamuru yarım santimetre kalınlığında, uzun şeritler halinde kesiyoruz ben bunu yaparken işin kolayını buldum : ) Aşağıda gördüğünüz çoklu bıçaklı rulet ile kestim..
•Şeritleri ayırıp bir bez üzerinde en az üç saat kurutuyoruz
•Tabi bir tepsi değil bir sürü oluyor : ) Koca mutfak fettucini doldu.
•Kuruduktan sonra fettucinileri kaynar suya atıp kısa süre haşlıyoruz.
•Dilediğimiz gibi sos hazırlıyoruz ve hazır!
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleir için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
5 yorum:
ya ben yazmaya unutuyorum burda :)
bloğumda tarifiniz var
hatta şöyle yapalım
ramazan boyunca bloğuma eklediğim bütün tarifleri burda yayınlayabilirsiniz :)
hatta hoşunuza giden ramazandan öncede yayınladığım tarifleride alabilirsiniz :)
Muhabbet sofrası,çok teşekkürler arkadaşım,tamam öyle yapalım o zaman ama üstlerine bize yolladığınızı yazmayı unutmayın yinede karışmasın diğer tariflerle,,,selamlar :)
MERHABA KOLAY GELSİN CANIM BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TARİFLERLE BİZİ TANIŞTIRDIĞINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM HER İKİNİZE DE
YENİ BİR TARİFİM SİZİ BEKLİYOR:)
abla selam yeni bir tarifim var yayınlarsanız sevinirim. kolay gelsin...
canım biliyorum başın çok kalabalık.
ama gerçekten yardıma ihtiyacım var.
ne yapacağımı bilmiyorum.sayfamı düzenler gereksiz şeyleri silmeye çalışırken izleyciler butonumu sildim.
evet evet inanmayacaksın ama izleyenler butonumu siliverdim.ve nasıl geri eklerim daha doğrusu geri ekleyebilirmiyim bilemiyorum.çoook üzüldüm.çoook üzülüyorum.onca arkadaşı ben geri nasıl davet ederim ki:(((((
nooooolur bana bi cevap canım ya...
Yorum Gönder