15 Eylül 2011

"Çay,Kahve Bahane" Etkinliği Tarifleri



                                                         ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

                                 

"Çay,Kahve Bahane"

'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle beni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Tarifleriniz gelmeye devam ediyor arkadaşlar,çok teşekkürler :)

37_Sevgili arkadaşım ANNEMİNKIZIYIM sağolsun yine çok güzel bir tarifle etkinliğimize misafir olmuş,
VİŞNELİ PAYKEK için çok teşekkürler ablacığım,ellerine yüreğine sağlık...her zaman bekliyorum,sevgiler,selamlar olsun :)


Malzemeleri:


500 gr taze veya
720 gr lik kavanozda Visne
270 gr Un
150 gr + 150 gr Seker
2 pak. Vanilyasekeri
bir fiske Tuz
175 gr + 75 gr yumusak Tereyagi
5 Yumurta
500 gr Labne Peyniri
125 gr sivi Kremsanti
1 pak. Vanilyali Pudingtozu
1 Limon kabugu rendesi
üzerine serpmek icin Pudra sekeri


Yapilisi: Taze visnenin cekirdekleri cikarilir veya kavanozdakinin suyu süzülerek visneleri bir tarafa alinir. 250 gr un, 150 gr seker, 1 pak. vanilyasekeri, bir fiske tuz, 175 gr tereyagi ve 1 yumurta ile hamur yogrulur. Hamur 3 e bölünür, bir parcasi buzdolabina konulur. Diger iki parcasi bir parca yapilir ve yaglanmis yuvarlak kek kalibina bastirilarak yayilir, kenarina cikmasina gerek yoktur. Visneler hamurun üzerine ama 2cm kenardan ortaya dogru dizilir. Yani kenarlar 2 cm bos birakilir. 4 yumurta cok güzel cirpilir icine 150 gr seker ve diger 1 paket vanilyasekeri de ilave edilir ve krema olana kadar cirpilir. Labnepeyniri, vanilya pudungtozu, sivi kremsanti ve limon kabugu rendeside ilave edilerek tekrar güzelce cirpilir. Bu Peynirli karisim visnelerin üzerine dökülür ve üzeri düzeltilerek 175 dercede 15 dakika pisirilir. Firindan alinir, pastanin üzerine buzdolabinda beklettiginiz hamur parcasi iri rnede ile rendelenerek her tarafinin kaplanmasi saglanir ve dikkatlice tekrar firina verilir ve devam 175 derecede 50 dakika pisirilir. Pisen pasta firindan cikarilir ve kalbin icinde sogumaya birakilir. Soguyan pastanin üzerine pudra sekekeri elenir. Istege göre 1 saat buzdolabinda sogutulur. Bu harika Visneli Peykek buzdolabinda sogutulursa daha da nefis oluyor. Afiyet Olsun!


Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tariflerini ve resimlerini görmek için BİR TIK yeterli :)





36_Sevgili arkadaşım BADEM ÇİÇEĞİ etkinliğimiz için ÇİLEK SOSLU ETİMEK TATLISI yapmış,çok teşekkürler canım,elleirne sağlık,beni hiç yalnız bırakmıyorsun,sevgiler,selamlar olsun :)


MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN:
1 lt süt 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı damla sakız macunu [ Arzuya göre istemezseniz eklemeyin ]
KREM ŞANTİ İÇİN:
1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti
ÜZERİNE
1 paket dr oetkerin çilek sosu
YAPILIŞI:
 Önce şerbetini hazırlayalım.Toz şekeri bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa koyup eriyene kadar bekletin. Eriyen toz şekere suyu ekleyip, kaynatın. Etimekleri geniş bir borcama dizin ve üzerine hazırladığınız hafif karamelize olmuş şerbeti dökerek ıslatın. Muhallebi içinde sütü bir tencereye alıp içine nişasta, un ve damla sakızı ilave edip koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebiyi etimeklerin her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Sonra bir kaba soğuk süt ve krem şantiyi alarak iyice mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın. Donması için buzdolabında bekletin. Çilek sosunuda üzerindeki tarife göre hazırlayın servis yaparken tatlının üzerine gezdirip dilimleyip servis yapın.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)







35_Pek sevgili arkadaşım MUKADDER  etkinliğimiz için ÇATLAK KURABİYE yapmış,elleirne sağlık canım,çok teşekkür ediyorum,güzel gönlüne sağlık :) Hemen gelip alıcam hemde tabağınla kurabiyelerini,öğleden sonra çayın yanında yerim,keh keh keh :)
Ama önce tarifini vereyimde belki yapmak isteyenler olur.....

İÇİNDEKİLER:

1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
25 gr kakao
1.5 çay bardağı un
1.5 yemek kaşığı süt (istenirse portakal suyu)
Üzeri için;
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karışımın içerisine eleyin. Sütü de ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız hamuru 10 – 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Beklettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın. Yuvarladığınız hamurları pudra şekerine bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9–10 dakika pişirin.
Not:
Fırında çıkardığınızda kurabiyeler yumuşak olacaklar ama soğudukça sertleşiyorlar. Bu nedenle süreyi aşıp daha fazla pişirmeyin. Özellikle aralıklı dizin, pişen kurabiyeler yayıldığı için birbirine yapışabilirler

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görebilmeniz için BİR TIK yeterli: )






34_Sevgili LEZZETSEFASI etkinliğimize PATLICANLI SARMA BÖREK tarifi göndermiş,çok teşekkür ediyorum,ellerine gönlüne sağlık canım,tekrar bekliyorum,sevgiler,işte tarifin şimdi yayında :)
Malzemeler

3 adet yufka
3 adet kucuk patlican
1 kase kiyma ( 250gr ) kadar
1 kuru sogan
4 dis sarimsak
2 domates
2 sivri biber
1 tatli aksigi nane
1 tatli kasigi karabiber
bir kac dal maydonoz
tuz
Yufkayi islatmak icin
1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
1 su bardagi yagurt
YAPILISI
Onca patlicanlari alacali soyup tavla zarindan buyuk kupler halinde dogruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Tavaya iki corba kasigi sivi yag alip yemeklik dogradigimiz kuru sogan ve sarimsagi kavuruyoruz. Kavrulan soganlara kiymayi ilave ediyoruz. Kiyma biraz renk deyistirdiginde
icine Suyunu suzup yikadigimiz patlicanlari ekliyoruz .Patlicanlar biraz yumusadiginda yesil biberleri ekliyoruz. Kiyma ve patlican kavrulurken kabuklari soyulup minik minik dogranmis domatesleri ilave ediyoruz. Tum malzeme suyunu cekenedek ocakda pisiriyoruz.
Pisen kiymali patlicanli harca baharat ve maydonozu ileve edip sogumaya birakiyoruz.
Ic harcimiz sogurken, yogurt, sivi yag ve yumurtalari , ((bir yumurtanin sarisi haric, uzerine surulecek)) derin bir kapta iyice karistiriyoruz.
Tezgaha serdigimiz bir yufkanin uzerine sivi harcdan bir kepce suruyoruz. Yufkayi ikiye katlayip sigara boregi gibi kesiyoruz. Kestigimiz yufkalarin genis kismina ic harctan bir kasik koyup sigara boregin gibi sariyoruz. Bu islem tum malzeme bitenedek suruyor.
Sardigimiz boreklerin uzerine ayirdigimiz yumurta sarisini surup (200 C yada 350 F ) isinmis firinda kizarana dek yaklasik yarim saat pisiriyoruz.
Kolay gelsin afiyet olsun efendim
Sefa

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için BİR TIK yeterli :)





8 yorum:

muko dedi ki...

canımcımmm bloguma gelirmisin:)

gelibolu17 dedi ki...

hemen geliyorum,sen çağırırsanda ben gelmezmiyim :)

mintinin dünyası dedi ki...

cankuşuma selamlar:9
hayırlı günler fıstığım etkinliğin hayırlı olsun.biz de bugün itibariyle tatile çıktık balım.manavgat fethiye marmaris.bakalım gezip gelcez gülcanım.yetişirsem ben de tarif yollarım.yetişemezsem ve almak istersen bloğumdan istediğin tarifi alabilirsin.ben adresini girerim aldığın tarife.haftaya döncez inşallah.seni kocaman öpüyorum.biliyorsun tatlişim mutfağım senin:))
çok öptüm.

gelibolu17 dedi ki...

Minticiğim,hoşgelmişsin :)
bendende sana kocaman kocaman selamlar olsun:)
İyi tatiller ve iyi eğlenceler dilerim,gez gel bakalım,etkinlik daha devam ediyor sen merak etme,geldiğinde yollarsın güzel tariflerini,bekliyor olacağım,,,sevgiler...hazır tariflerindende alırım ama fırsatım olursa,çok teşekkürler canım :)

Serap Uzun-karakazandan. dedi ki...

Etkinligin hayirli olsun cnm,ben de tarif yayinladim alirmisin.
;)
Tesekkürler.

canimçektipişirdim dedi ki...

merhaba;
bende bir tarif yayınladım szin için alırsanız sevinirim..

Nigar SARGIN dedi ki...

Merhaba sevgili blogger arkadaşım etkinliğinize katıldım,tarifimi yayınladım.Bloğuma beklerim.Ayrıca izlemeye alırsanızda çok sevinirim.İzmirden kucak dolusu sevgiler..;)

gelibolu17 dedi ki...

merhaba baharatınkızı,hoşgelmişsin,çok teşekkür ediyorum,yayınladım güzel tarifini,gene beklerim,izlemeyede alırım elbette,,,gelibolu'danda izmir'e selamlar olsun :)