12 Mart 2012

Biskrem kurabiyeler

Yaaa şimdi ekliyeceğim tarife ve resimlere inanamıyacaksınız,en çokta tarif defterinin resmine gülüyorum,hala gülüyorum,hatta kendi güldüğüm yetmezmiş gibi yanımda oturan eşimede gösterdim oda güldü hatta tarif yazmak zor gelmiştir belki dedi :) Ama baktıkki altta tarifide varmış,bu tarifi mutlaka deniyeceğim,çünkü biskrem i çok severim her fırsatta alırım evimede,şimdi tarifini ve yapılışını öğrenmiş oldum artık gına getirene kadar yaparımda yaparım :)
Bahsettiğim BİSKREM KURABİYELER'in tarifini sevgili ARİFE göndermiş,çok teşekkürler canım,bugün bu tarifin ve yüzümde oluşturduğun gülümsemen öyle makbule geçtiki anlatamam :) gene gene bekliyorum,selamlar...



E hadi ama artık sadede gel tarifi paylaş diyenlere ahanda tarif burdan buyrun lütfen :)
Madlen çikolata varsa evinizde ya da şöyle diyeyim bayram,nişan vb. mutlu olaylardan kalan yuvarlak çikolataları bu kurabiyede değerlendirebilirsiniz.
Bu tarifimi 73.Hafta Porselen Demlik  Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Gülcan'a gönderiyorum kolaylıklar diliyorum arkadaşıma.Harika bir etkinlik daha başlamış bu tarifimi çatlak kafe blog arkadaşıma da gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşım.
Kurabiyelerin yapımı çok kolay.Toz şekerle ve evdeki malzemelerle yapılıyor.
Tarif işte bu üst resimdeki:) Kelimelere dökersek işte şöyle yapıyoruz:
Önce malzemeler sonra yapılışı.

Biskrem kurabiyeler:
  • 125 g. yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 25 tane bayram çikolatası
*kabartma tozu kullanılmıyor.

Çikolata hariç yoğurun.Hamurdan yarım limon büyülüğünde parçalar koparın.
Hamuru elinizde açın -bir bardakla da açabilirsiniz- tam ortasına çikolata koyun.Üstlerine ince bir bıçakla baklava dilimi şekil verin.Önceden ısıtılmış 170C fırında renk alana kadar pişirin.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

:))) Gülümsetebildiysem ne mutlu bana.canım o gün yengemler misafirimizdi bana da yazarmısın tarifi demişti:) defter ona ait .tarifi nasıl yaptığımı unutmayayım diye ben de resmini çekmiştim:))) bu kadar güzel yazıyla yazamam ben kendi defterime yengem okuyamaz diye öyle özenli:)))
inş.deneyince beğenirsiniz..bir not düşeyim çikolatalar oda sıcaklığında olsun,alta kıvırılan hamur da çok kalın olmasın ki bir arkadaş denediğinde çikolatalar erimemişti demişti.
çok öpüyorum kolaylıklar diliyorum

Unknown dedi ki...

Harıka olmuş bunlar ellerıne saglık.Yanına da çay güzel eşlik eder.

gelibolu17 dedi ki...

Heden,
evet öyle olmuşlar :) selamlar,teşekkürler