06 Mart 2012

Blueberyy'li Kek

Sevgili ELİF etkinliğimiz için Blueberyy'li Kek  yapmış göndermiş,çok teşekkürler canım,ellerine emeğine sağlık :) görüntü muhteşem eminim tadıda öyledir,çayın yanında harika gider bu kek,tazecik,yumuşacık :) Hanimiş tarifi...

Bir türlü yayınlamaya fırsat olmamıştı. Acele tarafından çekilmiş bir fotoğraf olduğunun farkındayım. Ben bunu çekmeye çalışırken, misafirlerim de içerde beni bekliyordu. Sanırım özrümü tam belirtebilmişimdir. Blueberry ilk kez denediğim ber meyve. Biraz üzüm gibi geldi bana.
                Yiyenlerin kek için söylediği söz " Bunun içinde farklı bir şey var. Çok hoş olmuş." Evet işte içindeki o farklı bir şey dedikleri  tadı veren hindistan cevizi. Siz de deneyin gerçekten çok yakışıyor.
                  Ben bu kekimi Çay Kahve Bahane Etkinliğinin ev sahibesi Sevgili Elif'in Defterinden ve 73. Hafta Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahibesi Sevgili Gelibolu Mideden Kalbe'ye gönderiyorum. Sevgiler arkadaşlar kolay gelsin...

Malzemeler: 4 yumurta, 1,5 su bardağı sıvıyağ, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 kabartma tozu, 1 su bardağı blueberry, 3 yemek kaşığı hindistan cevizi, 5 damla vanilya aroması, aldığı kadar un. 
Yapılışı:
  1. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpılır. İçine süt, sıvıyağ, biraz un katılır karıştılır.
  2. Vanilya aroması, hindistan cevizi, kabartma tozu eklenir, çırpılır.
  3. Kıvamına gelinceye kadar un eklenir. Margarinle yağlanmış kek kalıbına biraz un serpilir. Ters çevrilerek fazlasının dökülmesi sağlanır.
  4. Hazırladığımız kek harcının yarısı kalıba dökülür. Blueberrylerin yarısı üzerine serpilir. Diğer kalan kek harcının içine kalan bluberryler eklenir.Onlar da kalıba dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede biraz pişirilir, sonra 150'ye indirilerek içine alması beklenir.


4 yorum:

VuslaT dedi ki...

Şu anda çay içiyorum sevgili arkadaş. Keşke yanında ince bir dilimde bu lezzetten olsaydı keşke. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

canım blogumda tarif yayınladım.alırsan sevinirim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Hayırlı günler sevgiler sayfanızı beğeniyle okuyorum

maria dedi ki...

GUZEL KEK

mari