27 Mart 2012

Cantık

Sevgili NURAY arkadaşımız bize CANTIK tarifi göndermiş sağolsun,ellerine sağlık canım,teşekkürler,gene bekliyorum.ilk kez adını duydum bu tariffn bakalım neymiş merak ettim,hemen yayınlıyorum...




Bursanın meşhur pidesi.uzun zamandır denemek istiyordum ama et yemeyen biri olarak benim için böyle tarifleri yapmak biraz zor oluyor  tabiiki  çocuklar olunca yesinler diye mecburen yapıyorum eh bu arada kendimide unutmayıp kendim için de kaşarlısını yaptım

 Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliği için  gelibolu17 ye  ve yöresel lezzetler etkinliği için  safiye ile ye gönderiyorum


Malzemeler
1 çay  bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket maya
 tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı

İç malzemesi
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
karabiber 
tuz
biraz pul biber

soğanı rendeleyin domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın biberleride küçük küçük doğrayın kıymayı ve baharatları ilave edip biraz su katıp yoğurun

yapılışı
 unun ortasını açıp malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun
üzerine nemli bez koyup mayalandırın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak olacak şekilde kenarlarını kalın bırakarak  ortasını inceltin   iç malzemesini ortasına bastırarak yayın isterseniz kenarlarına yumurta sarısı sürün 200 derecede pişirin 

3 yorum:

VuslaT dedi ki...

çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık sizinde göndereninde.

Gelibolu17 dedi ki...

Teşekkürler, Vuslat...
Hoşgelmişsin,selamlar :)

BENİMDENİZİM dedi ki...

<MERHABA CANIMCIM TARİFİM VAR ALABİLİRSİN