Sevgili NURAY arkadaşımız bize CANTIK tarifi göndermiş sağolsun,ellerine sağlık canım,teşekkürler,gene bekliyorum.ilk kez adını duydum bu tariffn bakalım neymiş merak ettim,hemen yayınlıyorum...
Bursanın meşhur pidesi.uzun zamandır denemek istiyordum ama et yemeyen biri olarak benim için böyle tarifleri yapmak biraz zor oluyor tabiiki çocuklar olunca yesinler diye mecburen yapıyorum eh bu arada kendimide unutmayıp kendim için de kaşarlısını yaptım
Bu tarifi porselen demlik çay saati etkinliği için gelibolu17 ye ve yöresel lezzetler etkinliği için safiye ile ye gönderiyorum
Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket maya
tuz
1çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı
İç malzemesi
250 gr. kıyma
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
karabiber
tuz
biraz pul biber
soğanı rendeleyin domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın biberleride küçük küçük doğrayın kıymayı ve baharatları ilave edip biraz su katıp yoğurun
yapılışı
unun ortasını açıp malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun
üzerine nemli bez koyup mayalandırın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlak olacak şekilde kenarlarını kalın bırakarak ortasını inceltin iç malzemesini ortasına bastırarak yayın isterseniz kenarlarına yumurta sarısı sürün 200 derecede pişirin
3 yorum:
çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık sizinde göndereninde.
Teşekkürler, Vuslat...
Hoşgelmişsin,selamlar :)
<MERHABA CANIMCIM TARİFİM VAR ALABİLİRSİN
Yorum Gönder