Diğer tarifimizi ise GÜLOANNE göndermiş,sağolsun...Yarın evde olamıyacağı için bugünden gönderip desteğini esirgememiş,çok teşekkürler ediyorum...CEVİZLİ PRENSES prenseslere layık bir tarif gerçektende :)
MALZEMELER
1 Lt.Süt
2 çay bardağı toz şeker
Bir su bardağından 2 parmak eksik irmik
1 Çay bardağı Buğday nişastası
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Frambuaz sosu için (Arzuya bağlı)
300 gr frambuaz
1/2 Su bardağından biraz fazla şeker
YAPILIŞI
Nişastayı bir kaba alalım ve azar azar süt ilave ederek iyice ezelim Nişastaya irmik ve toz şekeride ilave edip bir tencereye alalım orta hararetli ateşte tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kaynatalım
Sütlü karışımımız koyu kıvam aldığında bir kaseye karışımın yarısını dökelim arasına iri dövülmüş ceviz serpiştirerek muhallebinin geri kalan bölümünüde kaseye boşaltalım tatlıyı soğutalım.
Üzerine tarçın serpiştirerek hazırladığımız frambuaz sosunu dökelim.
FRAMBUAZ SOSUNUN HAZIRLANIŞI
Frambuaz ile şekeri kaynatalım koyu bir kıvam aldığında soğumaya bırakalım.İyice soğuyunca tatlımızın yanına alarak servis yapalım
AFİYET OLSUN
1 Lt.Süt
2 çay bardağı toz şeker
Bir su bardağından 2 parmak eksik irmik
1 Çay bardağı Buğday nişastası
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın
Frambuaz sosu için (Arzuya bağlı)
300 gr frambuaz
1/2 Su bardağından biraz fazla şeker
YAPILIŞI
Nişastayı bir kaba alalım ve azar azar süt ilave ederek iyice ezelim Nişastaya irmik ve toz şekeride ilave edip bir tencereye alalım orta hararetli ateşte tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kaynatalım
Sütlü karışımımız koyu kıvam aldığında bir kaseye karışımın yarısını dökelim arasına iri dövülmüş ceviz serpiştirerek muhallebinin geri kalan bölümünüde kaseye boşaltalım tatlıyı soğutalım.
Üzerine tarçın serpiştirerek hazırladığımız frambuaz sosunu dökelim.
FRAMBUAZ SOSUNUN HAZIRLANIŞI
Frambuaz ile şekeri kaynatalım koyu bir kıvam aldığında soğumaya bırakalım.İyice soğuyunca tatlımızın yanına alarak servis yapalım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder