Efenimm şimdi az önce kıymalı pidemizi yedikten sonra bird eüstüne tatlı olsun dedik,Allah'tan başka bişey isteseymişik olcakmış şükür Yarabbim,hemen ELMALI RULO KURABİYE geldiiii,sevgili
YEMEK SEVDAM göndermiş,sağolsun,ellerine sağlık canımm,çok teşekkürler,her zaman beklerim :)
Merhaba değerli dostlarım,
Bugün sizlere Gökçen'in davet sofrasındaki elmalı rulo kurabiyenin
tarifini vereceğim. Elmalı kurabiyenin bu şeklini çok beğendim. Görünüş
olarak çok şık olmasının yanı sıra tadı da enfesti. Elmalı kurabiyeyi
bir de böyle denemenizi tavsiye ederim. Gelelim tarifimize. Afiyetle
kalınız efendim. Ayrıca bu tarifi Çay, Kahve Bahane etkinliğinin ev
sahibi arkadaşımız Marifetane ve 73. Hafta Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin ev sahibi Gelibolu17 arkadaşımıza gönderiyorum. Bol katılımlı etkinlikler diliyorum.
ELMALI RULO KURABİYE
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine
- Pudra Şekeri
Hazırlanışı
İçi için 4 elmanın kabuklarını soyup, rendeleyin. Bir tavaya şeker ve
rendelenmiş elmayı koyup suyunu çekene kadar kavurun. Ocağı kapatıp,
tarçın ve cevizi ekleyin, karıştırın. İçi soğurken kurabiye hamurunu
hazırlayalım. Yumurta, oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış
margarin, süt ve şekeri karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip
yoğuralım. Unu kontrollü olarak ekleyelim, yumuşak bir hamur
hazırlayalım. Hamuru 2 parçaya ayırıp, birini tezgahın üstünde merdane
yardımıyla ince bir şekilde açalım. Elmalı harcın yarısını hamurun her
tarafına yayalım. Kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız ruloyu verev şekilde keselim ve yağlı kağıt serilmiş
tepsiye dizelim. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp, 170 derece
fırında pembeleşene kadar pişirelim. Kurabiyeler soğuduktan sonra
üzerine pudra şekeri dökerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder