Amann öğlen öğlen bu yapılırmı demeyin vallahide yapiciğim billahide yapiciğim :)
KIYMALI PİDE tarifi yayınlıyiciğim şimdi sizlere,sevgili MİNİ MUTFAKTAN arkadaşımız göndermiş,çok teşekkürler canım elleirne sağlık,bak şimdi elim ayağıma dolaştı gördünmü,karnım acıktı tarifin çok güzel,yapacakalrımın arasına ekledim gül tatlından sonra,,,selamlar olsun :)
Çocuklar
dışarıdan yemek yemeye bayılıyorlar. Ben ise nasıl yapıldığı konusunda
endişelenenlerdenim. Yine çocukların dışarıdan pide söylemek
istedikleri bir akşam ben de yapabilirim dedim ve sıvadım kolları. Hiç
de zor değilmiş.
Hamur için Malzemeler:
4
su bardağı un, 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su, 1 tatlı
kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz maya
Kıymalı iç için malzemeler:
200gr kıyma, 2 adet kuru soğanın rendesi, 2 adet domatesin rendesi, 1 adet sivri biber, tuz, karabiber
Yapılışı
toz maya ılık suda 15 dakika kadar bekletilir süt, şeker ve tuz
eklendikten sonra yavaş yavaş un eklenerek yumuşakça bir hamur elde
edilir. Üzerine nemli bez örtülüp serin olmayan bir yerde yarım saat
kadar dinlendilirilir. Hamurdan
yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıp, oklava ile dikdörtgen olacak
şekilde açılır. Kıymalı harç için verilen malzemeler karıştırılıp elde
edilen karışımdan açılan pide hamuruna sürülür ve kenarları biraz
kapatılarak pidenin şekli verilir.. Fırın tepsisinde 200C fırında
kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağ
sürülür.
1 yorum:
Yapanın ellerine sağlık diyorum pek bi severim pideyi:)
Yorum Gönder