30 Mart 2012

Mayalı Minik Ekmek

Sevgili SUNA arkadaşımız etkinliğimiz için MAYALI MİNİK EKMEK yapmış sağolsun,hafta sonu kahvaltısı için güzel bir fikir olacak bu ekmecikler,teşekkürler canım elerine sağlık,selamlar :)

Günaydınlar hayırlı cumalar hepimize, bir haftayı daha deviriyoruz günler nasıl çabuk geçip gidiyor değil mi? Daha geçen cumartesi mayalı ekmekler yaptım yayınlamadan haftası geldi :)) Kendim yemiyorum ama evdekiler bari yesin, hem bende deneye deneye daha güzel yaparım elim alışır düşüncesiyle kalktım gayet basit olan ekmeklerimi yaptım.Bizimkiler pek sevdi en kısa zamanda tekrar yapıcam :))) TarifimiGelibolu17/Midedenkalbe  ve marifetane nin etkinliğine gönderiyorum.


MALZEMELER

  • 1 paket ınstant maya
  • 1 yumurta (sarısı ayrılmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • aldığı kadar un
      Malzemeler aslında yukardaki gibi ama benim evde süt kaymağım vardı onu ekledim o yüzden yağı biraz azalttım birazda hafif ekşimiş yoğurdum vardı onuda ekledim. Maya, şeker ve ılık sütü kardım un hariç diğer malzemeleri ekledim en son unu eleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar ekledim. Hamuru sararak güneş gören cam kenarına bıraktım (madem güneş yüzünü gösterdi yararlanalım değil mi?) 20-30 dk kadar kalması yetiyor ama benim dışarda işlerim vardı 2 saat kadar kaldı o halde, acaba noldu ki benim hamur dedim çok şükür gayet iyiydi mayalanmış beni bekliyordu. Elimi sıvı yağa bulayıp mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarladım yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim,yumurta sarısının içine biraz yoğurt ekledim üzerlerine sürdüm birazda çörek otu ve susam... Önceden ısıttığımız fırında pişirip çıkınca üzerine nemli bez örtüyoruz sonra arasına domates peynir koyup yanına çay demleyip afiyetle milletin yemesini izliyoruz : D

1 yorum:

BENİMDENİZİM dedi ki...

Canımcım tarifim var haydi al sıcak sıcak