10 Mart 2012

Peynirli Ay Çöreği

PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ tarifi gelmiş etkinliğimize sağolsun sevgili FERKAY göndermiş,,,elleirne sağlık,çok teşekkürler,hemen sizlerle paylaşmak istiyorum :)

HAMURU İÇİN:
5 bardak un
1/2 su bard süt
2 yumurta akı
1/2 su bard. sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
ılık su
1 çay kaşığı toz şeker

İÇ MALZEME:

250 gr. lor
Maydanoz
karabiber
tuz

ÜZERİ İÇİN:

Yumurta sarısı
Susam- çörekotu

YAPILIŞI:

Bir kaseye maya ve şekeri alarak üzerine az ılık su ilave edilerek kabarması beklenir.
 Büyük bir kabı yoğurma kabına un, tuz katılıp ortası açılır ve maya ilave edilir, maya hamur ile özleştirilir.
Yumurta akı, süt ve sıvıyağ ilave edilir ve yoğurulur.
Hamur sert olursa su ilave edilir, yumuşak olursa un ilave edilir.
Sıcak bir ortamda 2 saat mayalandırılır.
Bu arada lor karabiber ve maydanozla iç malzeme hazırlanır.
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve merdane ile oval açılır,
Resimde gösterdiğim şekilde kesilir ve bütün kısmına iç malzeme konulur ve yuvarlanır, ay şekli verilerek tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir.
200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: