03 Nisan 2012

Patatesli Kaşarlı Poğaça (Kuru Mayalı)

Merhabaaaa ben geldim,e aman bende ikide bir de nerden geliyosam :)
Azcık iş yapıyorum gelip bloglarıma bakıyorum ama bugün bildiğiniz gibi salı, pazara gittim geldim,ama hava nasıl güzel varya Gelibolu coşmuş,kopmuş baharlara akmış :) Dışarsı nasıl sıcak nasıl güzel,pazarda öyle yeşillikler harika,baktıkça içim açıldı,hoş kışında vardı aynı yeşillikler ama bugün ben onlara ayrı bir baktım,ayrı bir yeşillendim :) Geldi bahar ayları gevşer gönül yayları,ağaçlar çiçek açtı hormonlar tavan yaptı :) E bu şimdi buraya uydumu,hayır tabikide uymadı,sevgili Porselen benim gibi birine etkinlik teslim edip Umre ye giderse olacağı budur :) Budur yani,dedim ama ben bana verirsen yıllaaanmış etkinliğinin karizması yerle bir olur dedim dinlemedi,heleki sen bana o porselen demliği bir yollama bak nasıl etkinliği protesto ediyorum dedim,tamam az sabret dedi,gelince içine hurma koyup yolluyacağım dedi :) Yollar benim hemşommm hurmada yollar demlikte yollar,kendi getirse daha iyi olur emme neyse,ben bunları buraya yazıyorumki geldiğinde okusun unutmasın :) nasıl ama az kaldı nisan ın 7 sine kadar bana sabredeceksiniz,sonra ben bayrağı sevgili Paşasofram a devredeceğim kısmetse,ama 7 sine kadar bendesiniz bir yere bırakmam,bekliyorum güzel tariflerinizi :)

Neyse geçeyim tarif eklemeye birazda sevgili YASEMİN'İN MUTFAĞINDAN arkadaşımız etkinliğimiz için PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA (KURU MAYALI) yapmış sağolsun...Ellerine sağlık canım,çok teşekkürler gene bekliyorum,selamlar olsun :)


BU TARİFİMİ 73.HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE EV SAHİPLİĞİ YAPAN GELİBOLU17 'YE VE  ÇAY KAHVE BAHANE ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN MARİFETANE 'YE GÖNDERİYORUM.
SEVGİLER :)



MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu(yoğurt suyu yerine normal su da olabilir)
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İç harcı için: 
2 küçük haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
Tuz
İstenirse karabiber

Üzeri için:
Çörek otu

YAPILIŞI
Karıştırma kabına sıvı yağı,yoğurdu,yumurtanın akını ,kuru mayayı ,tuzu,yoğurt suyunu,yoksa ılık suyu koyup çırpma teliyle çırpın.Peşinden un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.2 dk.kadar yoğurup ,üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

Hamurunuz dinlenirken iç harcını hazırlayın.Önceden haşlanmış,soğumuş patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Üzerine kaşar rendesi ,çatalla ezdiğiniz beyaz peynir,tuz ilave edip karıştırıp hazır hale getirin.

Cevizden büyük parçalara böldüğünüz bezeleri yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elinizde açın.İçine hazırladığınız harcı koyup,hamurun uçlarını birleştirip yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birleştirdiğimiz yer alta gelecek şekilde dizin.

Ayırdığınız yumurta sarısına 2 kaşık sıvı yap koyup karıştırıp fırça ile poğaçaların üzerine sürün.En son çörek otunu serpin.10 dk.ılık ortamda beklesin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk.kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

3 yorum:

Atike Momini Ziya dedi ki...

CANIM TRİFİM VAR SENİN İÇİN SEVGİLER...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
etkinliğine blogumda 4 Nisanda yayımladığım labneli poğaça ile katılmak istedim.
Kolaylıklar dilerim.
Sevgiyle kal.

hanife dedi ki...

Etkinlik için brovni yaptım alırmısın kolay gelsin..