22 Temmuz 2012

Ramazan-ı Şerif 3.Günü Mönü Önerisi

Sevgili Birincisin arkadaşım etkinliğimize İftar menüsü önerisiyle ve harika tarifleriyle misafir olmuş sağolsun..
Ellerine sağlık canım çok teşekkürler,selamlar vede hayırlı ramazanlar...Gene bekliyorum :)


GİRİT KABAĞI DOLMASI
      MALZEMELER:
5 adet Girit kabağı,
  
     İÇ MALZEME:
100-150 gr kıyma,
1 adet kuru soğan,
yarım çay bardağı bulgur,
yarım çay bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,
karabiber,
pul biber
    
      SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
dolmaların yarısına kadar gelecek sıcak su,
tuz

           YAPILIŞI:
    Girit kabakları yıkanır.Kapakları kesilip,dış yüzeyi alacalı veya şekilli kazındıktan sonra  içleri çay kaşığı ile oyulur.Dolma içinin daha güzel pişmesi ,dolma  suyunun içeri girebilmesi için,kenarlarından bıçakla kesikler atılır.
    İç malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Kabakların içine paylaştırılır.Kabakların kapakları kapatılarak tencereye dizilir.Sos malzemesi karıştırılarak eklenir.Kabakların rengi değişip,içi pişene dek kaynara çıktıktan sonra ağır ateşe alınarak yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
                         HAYIRLI İFTARLAR,AFİYET OLSUN:))
    
    Bugün ki tarifimi,hayırlı ramazanlar dileyerek,sevgili arkadaşımGÜLCAN'A etkinliğinde başarılar dileyerek sevgilerimle birlikte gönderiyorum

Hiç yorum yok: