01 Kasım 2012

Galata'lı değil,Galeta'lı-3 çeşit peynirli ve patatesli börek

Sevgili Yaz Yağmurları (Vuslat) arkadaşım sağolsun beni kırmayıp etkinliğimize güzel böreklerini göndermiş...
Teşekkür ederim canım,gene beklerim,sevgiler...


3 çeşit Peynirli ve Patatesli Börek..


Fırında..


Masada.

Sabırsız birinin tabağında...

Malzemeler: 

1kg.yufka, 5 haşlanmış patates, 1 kase lor, yarım kalıp beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar, taze nane, maydanoz, tuz, karabiber, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 tahta kaşık tereyağ, 1 çay bardağı su, 1 su bardağı galeta unu.

Yapılışı: 

-Patatesleri rendeleyelim.
-Lor, beyaz peynir ve rende kaşarı patatese ekleyelim.
-Nane, maydanoz ve baharatlarını da ekleyelim.
-Zeytinyağını iç harca döküp karıştıralım.
-Bir yufkayı serelim. Üstüne eritilmiş tereyağı gezdirip ikinci yufkayı üstüne koyalım. Aynı şekilde üstüne tereyağı gezdirip 4'e bölelim.
-Her bir parçanın kalın tarafına patatesli harçtan koyup kenarlarını içine katlayıp saralım. Diğer 4 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.
-Sardığımız börekleri önce suya batıralım, sonra galeta ununa bulayalım.
-Eğer acelemiz yok ise tepsiye dizdiğimiz börekleri buzdolabında 1 saat bekletelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.

Afiyet olsun..

Not: Aslında bu tarifi Oktay Ustadan öğrendiğim bir börekten uyguladım. Hatırımda kaldığı kadarı ile yapıp sizlerle paylaştım. 

Bu tarifimi 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Gelibolu17 ye gönderiyorum..

Hiç yorum yok: